Af en bisonjægers dagbog 13


[HOME]

Af en bisonjægers dagbog 1

Af en bisonjægers dagbog 2

Af en bisonjægers dagbog 3

Af en bisonjægers dagbog 4

Af en bisonjægers dagbog 5

Af en bisonjægers dagbog 6

Af en bisonjægers dagbog 7

Af en bisonjægers dagbog 8

Af en bisonjægers dagbog 9

Af en bisonjægers dagbog 10

Af en bisonjægers dagbog 11

Af en bisonjægers dagbog 12

Af en bisonjægers dagbog 13

Af en bisonjægers dagbog 14

 

[FORRIGE]  [NÆSTE]


 

Det er blevet efterår. Vi er nået til 2015 og der er sket meget i bisonreservatet, men jeg har ikke fået skrevet - før nu.

I marts er jeg der på en smuk solrig dag. Jeg har vænnet mig til altid at køre ind ad "bagvejen", hvormed jeg mener gennem lågen i enden af Prins Henriks vej. Det er den, der går fra asfaltvejen og forbi Svinemosen og fugletårnet. Allerede lidt nede af vejen, ser jeg én stå foran mig et par hundrede meter fremme. Der er også nogle mennesker på vejen på den anden side af den. Det vil sige først er der kun én. Men da jeg ganske langsomt er trillet nærmere, kommer der Gud hjælpe mig en mand ud af skoven, der inde hvor resten af flokken utvivlsomt befinder sig. Jeg tager nogle billeder og venter på om ikke flokken trækker ud af granskoven og over i den åbne skov på den anden side.

 

Som sædvanlig er det tyren, der har næsen fremme... ....og  snart kommer helt frem

 

 

Det tager sin tid, men omsider kommer hele flokken frem og krydser stien, og jeg kan endelig bevæge mig frem bag tømmerstablen for forhåbentlig at få nogle gode billeder uden forstyrrende personer og hunde..

 

 

En af kalvene fra sidste år Bagtroppen

 

 

Jeg er NÆSTEN kommet på plads. Så styrter hele flokken pludselig væk under bulder og brag. Var det mig, der skræmte dem - umuligt. Manden indrømmer, at det nok var ham, der kom for tæt på én af kalvene. Hrmf....Idiot. Kan de amatører da ikke holde sig væk. Fra "mine" bisoner. Nå, jeg beroliger mig med, at jeg nok skal finde dem, jeg så jo hvad retning de forsvandt i. De løb øst om Svinemosen og det er et ret begrænset areal med 3 øst-vest gående veje og en gul sti imellem. Det kan ikke være svært.

Dér har jeg forregnet mig. De er som sunket i jorden. Jeg tillader mig endda at afsøge et område uden for stierne. Langs en bæk kan man komme ind til et åbent område, hvor diverse spor viser, at de kommer fra tid til anden. Men nu - intet. Enten står de inde i en tæt granskov, hvad jeg tvivler på, eller også har de allerede bevæget sig syd om Svinemosen og videre...

 

19.04 er jeg for en gangs skyld heldig at se dem ind gennem hegnet. Der er flere steder hvor vejene og hegnet følges.

 

Bisoner inde - mig ude På vej ud i den store rydning

 

 

12.06 ser jeg for første gang én af de nye kalve, der er vist blevet født to - indtil videre.

 

En lille ny kalv i det høje græs... ...og bison på vejen - pas på

 

Da jeg kommer næste gang bliver jeg mødt med kæde om lågen og et skilt om at bison skoven er lukket indtil videre af hensyn til nye kalkve. Jeg føler mig lige først lidt forurettet. Skal de formene mig adgang til mine venner? Ret beset er det nu nok en god disposition. Vi går ind i højsæsonen og ihukommende, hvordan folk opfører sig er det nok trods alt det bedste.

 

[FORRIGE]  [NÆSTE]