Af en bisonjægers dagbog 3


[HOME]

Af en bisonjægers dagbog 1

Af en bisonjægers dagbog 2

Af en bisonjægers dagbog 3

Af en bisonjægers dagbog 4

Af en bisonjægers dagbog 5

Af en bisonjægers dagbog 6

Af en bisonjægers dagbog 7

Af en bisonjægers dagbog 8

Af en bisonjægers dagbog 9

Af en bisonjægers dagbog 10

Af en bisonjægers dagbog 11

Af en bisonjægers dagbog 12

Af en bisonjægers dagbog 13

Af en bisonjægers dagbog 14

[FORRIGE]  [NÆSTE]Jeg strejfer skoven igennem fra kl.13 til kl.15. Ikke det ringeste lille spor af dem. Hmm.... Nu er det begrænset hvor mange stier der er at cykle og hele området nord for Chr.X's Vej gennemskæres kun af én cykelvej - og der er ingen gangstier. Altså masser af plads til at gemme sig på. Og det gør de. Ligger formodentlig og tygger drøv et sted i skyggen her i middagsheden. Mens jeg knokler rundt i varmen.
 

Jeg kører en tur til stranden inden jeg skal se afslutningen på dagens Tour de France etape. Efter maden må jeg lige derop igen. Det kan da ikke være rigtigt, at selv en ekspert ikke kan finde dem? Jeg er ikke mere end lige kommet indenfor lågen da en dame i bil standser og spørger mig om jeg vil se bisoner? For de gik på vejen der tilbage for lidt siden. Hun havde siddet der i bilen og tyren var kommet så tæt på, at hun havde valgt at bakke og vende bilen og køre samme vej ud. Men hun havde fået filmet dem!
 

Da jeg stirrer frem på vejen, ser jeg én krydse over. det er langt væk, vel 3-400 m. Jeg suser frem mod stedet. Tyren står stadig i vejsiden og græsser, resten af flokken er inde i skoven til venstre. Tyren synes at sætte særlig pris på græsset her i vejsiden. Det bliver heller ikke holdt nede. Det har man vel dyr til?

 

Græsset langs vejen.... ...er tilsyneladende en lækkerbisken


Mens jeg står på passende afstand kommer flokken ud af skoven og så er der ellers opvisning på vejen. Jo, der er virkelig 5 nye kalve. En lidt større og 4 små, der må være født nogenlunde samtidigt. Flokken blokerer vejen og i mellemtiden er der kommet biler på begge sider. Det er åbenbart et populært tidspunkt til lige at slå et slag igennem her efter aftensmaden. Det er nærmest et show. Der mangler bare,
at vi klapper og dyrenen bukker og nejer....
 

Omsider forsvinder flokken igen ind til venstre og trafikken kan komme i gang igen...

 

[FORRIGE]  [NÆSTE]