Møde med cykelvejen Kopenhagen - Berlin


  [HOME]

   1. Birkerød - Waren

  2. Waren - Prebelow

  3. Prebelow - Berlin

  4. Berlin hviledag

  5. Berlin halvmarathon

  6. Berlin hviledag

  7. Berlin - Ravensbrück

  8. Ravensbrück - Waren

  9. Waren - Birkerød

  

[FORRIGE]  [NÆSTE]

 

Rejsebrev 2                                

 

Torsdag 31.03.11

Vanen tro vågner jeg tidligt trods gårsdagens anstrengelser. Kl. 6. Jeg gik også til ro kl.22 så 8 tim blev det da til.
Der mangler ikke noget til morgenbordet. Det skulle da lige være nogle flere gæster? I aften kommer der en skoleklasse fortæller værtinden, som selv er mødt op her til morgen. Gud ske lov jeg slap for det. Jeg mindes min sidste overnatning på et tysk vandrehjem. I Burg Stargard. Da det endelig var lykkedes mig at falde i søvn trods adskillige skoleklassers forsøg på at holde mig vågen, startede sirenen på taget. På slaget midnat. Er det mon en særlig form for tysk humor? Jeg fik aldrig nogen forklaring på fænomenet. Afprøver tyskerne virkelig altid sirenerne på det tidspunkt?

 


Vandrehjemmet i Waren Waren set ca. fra vandrehjemmet


Her nyder jeg ensomheden. Der er frugt jogurt, müsli, boller, ost, kaffe, juice (måske af navn?). Byen er en “kurort”. Den er speciel og er charmerende nu, hvor der ikke er 100.000 turister, som der nok er om sommeren.
Der er skiltet med forskellige cykelveje, bl.a. én rundt om Müritz - søen, som er kæmpestor. Den tager jeg. Jeg overser med vilje et skilkt med at broen er spærret. Men hvorfor kommer jeg altid ud for den slags? I samme øjeblik jeg forlader den slagne vej går det galt! Dog ikke helt. Det er en træ-gangbro over et moseområde, der er oversvømmet. Men der er lagt nogle ekstra planker på langs, som jeg kan gå på mens jeg trækker cyklen gennem vandet. Længere fremme støder jeg på cykelvejen Kopenhagen - Berlin. Den ene retning er tilbage, hvor jeg netop kommer fra, den anden er til højre væk fra søen. Men det er ikke gennemskueligt hvilken der fører til Berlin og hvilken til København. Jeg spørger en mand, der tilfældigt dukker op, der er ellers ikke mange. Han peger den ud til højre og jeg kører ad den op til hovedvejen, men da den fortsætter på den anden side, føler jeg mig ikke sikker og tager i stedet hovedvejen mod Röbel, der er første etapemål. Der er for megen trafik og jeg søger ned mod søen igen ved første givne lejlighed og finder stien rundt om søen. Hver gang der er åbent, er der en ret ubehagelig modvind. Drikker kaffe i en lille imbiss eller hvad sådan noget nu hedder ved vejen. Og kage.

 


Man kunne tro broen var spærret... ... men heldigvis ikke helt


Ad små veje og stier, gennem skov og over åbne marker, når jeg frem til Röbel ved 12-tiden. Hovedgaden ender med at være spærret p.g.a. vejarbejde (ikke første gang, det er vist tit kloakeringen de er ved at forbedre på), men en dame siger, at til Mirow kan jeg godt komme igennem på cykel. Modvinden fortsætter mod forventning, først da jeg kommer til en strækning, der ligner en gammel jernbane, er der nogenlunde læ.
I Mirow spiser jeg frokost i et bus læskur. Bagefter går jeg i Netto og køber ind. Prebelow, som næste vandrehjem hedder, har ingen by om sig, så måske ingen aftensmad?
Nu om lidt skal jeg væk fra hovedvejen og finde ned mod Rheinsberg.
Dette stykke har jeg faktisk studeret ret nøje på Google Earth. Jeg har også en beskrivelse med, hvis det skulle blive nødvendigt. Det er med andre ord en del af den oprindelige plan. Den der måtte ændres i sidste øjeblik, da jeg hverken kunne få plads på JH i hverken Güstrow eller Teterow. Ganske vist var jeg lidt sent ude for jeg havde forladt mig på, at der var online booking og at der ikke ville være mange gæster på denne tid af året. Det med on-line booking’en var det nu så som så med. Men for dem alle kunne man sende en forespørgsel på bestemte tidspunkter. For de pågældende kom der meddelelser op om at det ikke kunne lade sig gøre, selv om de i følge deres egen booking kalender ikke var fuldt belagt. Så jeg tænkte, at de ikke havde åbent endnu, men det havde de, hævdede damen i Waren, det var jo hendes kolleger, så det vidste hun alt om. Hvad der så var galt, kunne hun imidlertid ikke sige.
Nå, men alt dette gjorde, at det nærmeste JH var Waren, hvor der faktisk var for langt til, hvad gårsdagen vidnede om.
Denne vej er ikke helt som ventet. At den er en af de gamle brolagte (forfærdelige - Paris- Roubaix om igen) er ingen overraskelse, men de smukke alléer jeg havde set på Google er væk! Dvs. de HAR plantet nye træer i stedet for de gamle, men de er endnu kun nogle tynde pinde.


Billeder... ...fra...

 ...cykelvejen... ...Kopenhagen - Berlin

 

 

16.15 har jeg fundet frem til Prebelow JH. Det ligger ganske rigtigt afsides, så jeg har jo provianteret i Netto, men jeg kunne godt tænke mig et varmt måltid. Desværre. På den ene side kan jeg godt få aftensmad, på den anden er den ikke varm. Nå, jeg vil hellere prøve deres brød og pølse end sidde med mine bananer på værelset.
Fra mit værelse er der udsigt over en mindre sø på den anden side af vejen - fordi træerne endnu ikke har blade. Senere på året bliver den utvivlsomt “usynlig”.
Der er en automat, hvor jeg kan få cappucino til 90 cent. Den kan ikke give tilbage står der. Hvorfor sætter de så ikke bare prisen til 1 euro?
Denne gang har jeg fået et værelse ovenpå. Jeg har hele afd. B for mig selv, men nedenunder er der skolebørn, men jeg har ikke kunnet høre dem - endnu?
Et fremskridt er, at der er toilet på værelset om jeg så må sige.
Middagen er kl.18. Jeg kommer ret punktligt, men skolebørnene (7.kl formodentlig), er der allerede, nogle er nærmest færdige, da jeg kommer, og der går kun få sekunder, før de kaster sig over et fad med pandekager. Da jeg er færdig er næsten alle væk - også pandekagerne - det hele er forløbet meget afdæmpet. Jeg vil ikke være bekendt at spørge efter pandekager, men tager mig en kop cappucino mere, så kan personalet passende komme med én. Det gør de nu ikke, så det var nok noget ekstra til børnene? De har måske selv været med til at bage dem? Jeg har jo også nye småkager fra Netto! Desværre levede de ikke op til peanut-kagerne - nærmest tværtimod!
Men nu skal jeg op og have min nyindkøbte øl!
Det har regnet lidt efter jeg kom - helt efter planen. Kan det nu bare regne af i løbet af natten? Det skulle det - stort set - efter planen - altså vejrudsigten.

65.65 km
14.1 km/t
30.4 km/t
4:37:51 tim.

 

[FORRIGE]  [NÆSTE]