En hård sidste dag


  [HOME]

   1. Birkerød - Waren

  2. Waren - Prebelow

  3. Prebelow - Berlin

  4. Berlin hviledag

  5. Berlin halvmarathon

  6. Berlin hviledag

  7. Berlin - Ravensbrück

  8. Ravensbrück - Waren

  9. Waren - Birkerød

  

[FORRIGE]

 

Rejsebrev 9                                

 

Torsdag 07.04.11

Jeg har lagt en plan. Det bliver en streng tur i dag, så hvis jeg skal nå frem, må jeg have nogle holdepunkter.
Morgenmaden er først kl.8. Måske kan jeg starte lidt før, siger Hausfrau. Planen ser så ud som følger:
9.00 start fra Waren
11.30 Teterow (32 km)
13.30 Laage (27 km)
15.00 Rostock (19 km)
16.00 Færgehavnen (7-10 km)
Der skulle være luft i den.
Jeg kommer af sted 8.30 så jeg er allerede forud. Der er modvind.... ikke overraskende. Turen mod Teterow går dog tåleligt, jeg kæmper mig frem, har lige slået over på gennemsnitsfart og set, hvordan den fra 17.0 er på vej nedad, 16.9 - 16.8...
Netop da kommer jeg til dræber bakken, den med svingene - men nu går det bare nedad! Det er virkelig et skud til selvtilliden at se, hvordan gennemsnitsfarten bare stiger og stiger, mens jeg bare hviler ud på vej ned gennem skoven. Det er vist også den eneste gang, jeg suser i dag. Ellers skal der trædes ned ad bakkerne. At køre på den store klinge? Det er en by i Rusland i dag.
I Teterow holder jeg en ultrakort pause. Humøret er højt, det var den længste etape.
Ud fra kortet er det ikke overraskende, at modvinden nu bliver endnu mere udpræget. Jeg er nede på den mindste klinge det meste af tiden. Det går fremad med 9-10 km/t. Så er 90 km langt!!
Der har været vand i luften næsten fra starten. Nu begynder støvregnen for alvor. Som om modvinden ikke var nok! Fra jeg en gang på nedturen sagde det blæste en halv pelikan, blæser det nu en hel. Timerne går. Havde det ikke været for at vejen drejer ret kort før Laage, havde det ikke været til at holde ud. Men heldigvis sker der også noget andet.
Lige hvor hovedvejen begynder at slå sit sving udenom Laage kommer to langturscyklister mod mig fra byen. Vi begynder at snakke engelsk sammen, men da de hører, at jeg er på vej hjem til Danmark, mener de, vi hellere må snakke dansk. Hvor de skal hen? De er lige startet på en jordomrejse de næste 3 år så... Den ene har før cyklet tværs gennem USA og den anden har været til Nordkap og retur. De har visitkort med med adressen på deres hjemmeside. Jeg har jo også været lidt rundt i verden, og fortæller lidt fra Kina, hvor de også skal til, når de via Tyrkiet har været gennem alle de gamle centralasiatiske sovjetrepublikker.
Jeg skal jo - desværre - nå færgen, så vi skilles med et lykke på rejsen. Men en dejlig afbrydelse var det. Jeg må skrive til dem, når jeg er hjemme.
Regnen er stort set hørt op, men det er vinden IKKE! Fra Laage til Rostock er den lidt mere fra siden med det resultat, at jeg blæser af vejen fra tid til anden, altså bare ud i rabatten, men jeg er nødt til at standse op og orientere mig bagud, før jeg trækker cyklen op over asfaltkanten, som er ret høj. Det er i det hele taget ikke let at køre ligeud, hvad jeg jo helst skal, når jeg bliver overhalet. Men spejlet er uovertruffent! Jeg har stort set hele tiden tjek på, hvornår der kommer nogen bagfra.
Der har stort set INTET læ været, men her mod Rostock er der et par små skovstrækninger. Uden disse små lyspunkter, var jeg gået helt død for længst.
Omkring 10 km før Rostock er der et busskur lige i begyndelsen af lidt skov. Der kommer også cykelsti et stykke. Her sætter jeg mig og spiser frokost - lidt sent måske for klokken er 14.30, men jeg må have noget andet end chokolade og kager.

 


Den sidste bakke... ...før Rostock

 

Nu føler jeg mig så småt i mål. Det er klart, at jeg vil kunne nå færgen - og der kommer mere og mere cykelsti.
Skiltningen mod færgen - for cyklister - er ringe. jeg ikke været her før, kunne tiden hurtigt blive et problem. Men jeg forsøger så godt jeg kan, at følge den vej, jeg kørte på udturen. Det lykkes og til sidst - endelig - står jeg i en bidende vind og venter på færgen. Klokken er blevet 16.30, passende tid, men færgen er 15 min forsinket.

 


Omdannet til beboelse? Ikke denne

 


Længe savnet skilt Flag i vinden...

 

Det er hamrende koldt på molen. Vi er næsten en halv time forsinket, da vi sejler. Jeg kan ikke nå toget i Nykøbing F så - i denne vind. Må finde en løsning. Bus?
En venlig dame i parfumeafdelingen siger de har en busplan. Det er nu kun den anden vej, men hun henter sin egen. Bussen, der passede med færgen, er kørt 18.55, men der er én 20.05, der er i Nykøbing 20.39. Så har jeg 10 min til at laste cyklen og få købt cykelbillet.
Da jeg som den første kommer af færgen 19.05 - de har oppet sig - er jeg jo kun 20 min forsinket. Altså prøver jeg lige, hvordan vinden er. Det går OK ud af byen, vinden er lige fra siden og jeg kan køre 17 km/t hvilket l-i-g-e skulle være nok. Jeg kører de 3 første km til Gedesby, hvor cykler skal videre frem til venstre ad de små veje. Der står det klart - det går ikke.
Altså kører jeg tilbage, hvor jeg kommer fra, og finder ud af præcis hvor bussen går fra.
Den kommer 10 min før afgang - jo, jeg kan godt få cyklen med, det koster en voksenbillet! 64 kr. i alt. Heldigvis har jeg 100 d.kr. og får nu penge tilbage til en cykelbillet, som jeg lige når at trække i en automat. Og nu sidder jeg i toget!!!
Det var så den Berlin tur, resten skulle der ikke være nogle ben i Jeg er hjemme 23.30.
Og da jeg har mit mobile bredbånd med, kan jeg sende de seneste rejsebreve fra toget!!!

98.60 km
14.6 km/t
38.5 km/t
6:42:31 tim

 

[FORRIGE]