Startnummer 17163 - det er nu mig


  [HOME]

   1. Birkerød - Waren

  2. Waren - Prebelow

  3. Prebelow - Berlin

  4. Berlin hviledag

  5. Berlin halvmarathon

  6. Berlin hviledag

  7. Berlin - Ravensbrück

  8. Ravensbrück - Waren

  9. Waren - Birkerød

  

[FORRIGE]  [NÆSTE]

 

Rejsebrev 4                                

 

Lørdag 02.04.11

Det blev ikke specielt sent, men da jeg så først skal til at føre dagbog, bliver klokken alligevel 24.
Burghards sovesofa er udmærket og jeg sover til lidt over 7 efter at have været delvis vågen kl.6? hvor det ikke var rigtig lyst.
Da Burghard er stået op, går vi ned i Lidl, hvor de har hjemmebagt morgenbrød - af den slags supermarkeder er begyndt at have også hjemme. Der er kamp om brødet. Weltmeister brötchen er desværre udsolgt i øjeblikket, så vi tager nogle andre. Da vi er på vej til kassen, bliver B. tiltalt af en af de lokale sutter. Vi så ham også udenfor. Han ligner Hitler uden overskæg, en lille spinkel mand på min størrelse. B. går med ham, og jeg stiller mig i køen. Da B. kommer tilbage, fortæller han, at han havde sagt, at han var alkoholiker - det er vi ikke i tvivl om - men ikke kunne finde den rigtige flaske.
Netop som vi er færdige ved kassen, lyder der et knald bagved. Folk trækker sig tilbage - det var ikke dem! Tilbage står den lille mand og den knuste flaske på gulvet. Jeg havde godt lagt mærke til at der var en vagt, en stor neger. Nu kommer han i aktion, og manden bliver under højlydte protester gelejdet ud af butikken.
Burghard siger, at han ikke forstår, hvorfor de ikke havde forment ham adgang, for han har forbud mod at komme i butikken.
Så er det jeg tænker, apropos den nye underholdningsudsendelse på DR1 om hvad der er ret og hvad der er ej - må/kan man det? Og det var måske derfor de ikke gjorde det?
Der er ikke vagter i alle supermarkeder i Berlin, kan jeg berolige jer med. Jeg spørger om der er megen narkotikahandel på Oranien Platz? Nej, det er der ikke - så skal man op til Kottbusser Tor, hvad der dog heller ikke er ret langt.


Flyet har fløjet for sidste gang Brandeburger Tor i Tempelhof

 

 

Der var skaters... ...af alle slags


Den kollektive trafik har lidt bedre kår her end i Danmark. Dels koster et månedskort kun omkring 500 kr, dels kan man have en ledsager med i weekenden. Vi kører ud til Platz der Luftbrücke, hvor Tempelhof, tidligere lufthavn, ligger. Der skal jeg have udleveret startnummer og chip, og der er i øvrigt en messe, der knap så meget handler om sundhed, som om sportstøj og -sko. Og man skal selvfølgelig trækkes gennem det hele for at komme frem til udleveringsstedet! Ligesom med mælken i supermarkedet.
Det er blevet sommer siden jeg startede i Prebelow i går, jeg går i t-shirt!
 


Kom der noget på...? Og så løber vi....

 

Inden vi er hjemme igen er klokken næsten 17. B. skal til Kieser-træning med sin arm. Jeg sidder lidt med min medbragte nye netbook, der er kommet på hans trådløse net og fungerer fint.
Vi ser bundesliga fodbold, og jeg følger da lidt med i den slags og kender navne som: Ribery, Klose, Gomez, Robben og Thomas Müller for nu at nævne nogle, der alle spiller i Bayern München, som vi er eneige om IKKE at kunne lide. De er ikke tyskere allesammen. Hertha Berlin er desværre rykket ned sidste år, men ligger nu i toppen i den næstbedste række.
Alt er klar til løbet, jeg har lavet et tidsskema, men vil ikke se for meget på det - i hvert fald i starten - hellere mærke hvordan kroppen har det. Planen er at løbe under 2 timer - det gjorde jeg den ene gang jeg har prøvet at løbe så langt. Da var det koldt, bare varmen ikke bliver et problem?
Vi ser en forfærdelig tysk krimi mest for min skyld. Jeg tror man kan lære en del af disse letforståelige og karrikerede personer - altså tysk. Men de taler ind imellem lige så utydeligt som danske skuespillere.
Før det spiste vi spaghetti skruer med gorgonzola-og tomatsauce, altså to slags - og salat. Ikke noget kød. De kalder spaghettien for “nudeln”. Nu må mine kulhydrat-lagre da være fyldt op?
 

 

[FORRIGE]  [NÆSTE]