På tur til Minden


  

[HOME]

  1. København-Lübeck

  2. Lübeck-Holm/Seppensen

  3. Holm/Seppensen-Eversen

  4. Eversen-Bremen

  5. Bremen

  6. Bremen-Espelkamp

  7.  Espelkamp

  8. Espelkamp

  9. Espelkamp-Celle

  10. Celle-Lübeck

  11. Lübeck-København 

  

[FORRIGE]  [NÆSTE]

 

Rejsebrev 7

 

Lørdag 12.05.12
Jeg får en hel lejlighed for mig selv. Eberhard bor øverst på en gård, hvor den gamle dame forneden er død for nogle år siden og hvor sønnen kommer en gang imellem. Udover Eberhards lejlighed øverst er der en til, som han kan råde over, hvis han har brug for det.
Så jeg har alt, hvad jeg skal bruge.
Vi spiser - rødbedesalat med olie-eddike-senneps dressing og ost. Og tyrkisk brød. Og lidt rødvin og en alkoholfri øl han er begejstret for: Erdinger.
Der er ishockey Rusland - Sverige hvor vi ser svenskerne få stryg.
Her til morgen er planen at sætte cyklerne på bilen og køre til Minden. Vejret skulle blive dårligt om eftermiddagen. Vi går igennem Minden, og Eberhard snakker med Gud og hver mand.


At der er lokalvalg... ...er man ikke i tvivl om

 

Der HAR været lokalvalg i Slesvig-Holsten men her i Rheinland-Pfalz er det først i næste uge. Pirat partiet stiller op. Det er ikke det store udvalg af mærkessager de har efter min mening.
Eberhard snakker utrolig hurtigt, men jeg synes ikke det er så anstrengende som i sommers. Mine tyske bøger har givet resultat. Jeg er blevet LIDT bedre til at tale, føler jeg, og skal nok blive endnu bedre.
I Domkirken er vi heldige lige at nå det sidste af en orgelkoncert, hvor vi kommer ind netop som der starter et Niels W. Gade værk.
Jakob Gade og Tango Jalousie - det er da rigtigt, ikke? - har han ikke hørt om, selv om jeg troede det var et verdensberømt stykke.


Det er Eberhard med det grå hår og cowboybukserne Her er han sammen med piraterne

 

Så cykler vi langs den tværgående kanal. Der hvor den føres over Weser. Det er første gang jeg ser sådan et "vandkryds". Det blev bombet under krigen og en masse mennesker druknede.
Kører i fin medvind langs kanalen. Jeg vil kunne følge den helt til Hannover, hvis jeg vil.
Vi kører til ...

Står i tørvejr en kort tid. Jeg opdager, at mit bagdæk er ved at være fladt. Jeg leder efter hullet, men det viser sig at være ventilen. Jeg har værktøj med til alt. Lappegrej. Det eneste jeg ikke har med - er den ekstra slange - den ligger i huset på Auf der Horst.
De store supermarkeder har også cykelting. Det lykkes at finde en slange, der viser sig at have almindelig ventil - MED VENTILGUMMI. Det morer vi os meget over.
Vi kører til slottet .... og drikker kaffe. Et meget hyggeligt sted, der får mig til at tænke på Schönbrunn i Wien.
Kører tilbage til Minden i modvind og får lastet bilen igen og kører til Eberhards veninde, der har lavet lækker mad. Vegetarisk. Virkelig godt.
Der er pokalfodbold. Bayern M. - Dortmund. Første halvleg er slut da Eberhard får tændt. Dortmund fører 3-1. Det er en virkelig seværdig anden halvleg. For en
gangs skyld holder jeg med Bayern, Eberhard med Dortmund. Jeg taber, han er oppe af sofaen flere gange. Dortmund vinder 5-2. Virkelig et pokalbrag.
Nu skal jeg i seng....

45.7 km
 

[FORRIGE]  [NÆSTE]