Lübeck - Holm-Seppensen


  

[HOME]

  1. København-Lübeck

  2. Lübeck-Holm/Seppensen

  3. Holm/Seppensen-Eversen

  4. Eversen-Bremen

  5. Bremen

  6. Bremen-Espelkamp

  7.  Espelkamp

  8. Espelkamp

  9. Espelkamp-Celle

  10. Celle-Lübeck

  11. Lübeck-København 

  

[FORRIGE]  [NÆSTE]

 

Rejsebrev 2

 

Mandag 07.05.12


Morgenmadssalen er imponerende, men også noget slidt. Stukken i loftet et sted 4-5 m over os kunne trænge til et facelift.
Det regner vist - der passerede i hvert fald en paraply for lidt siden - min værelseskammerat er lige taget på arbejde.
Hvad man skal her i Lübeck er vist at gå til kirkekoncerter. Her 9.-13.maj er der f.eks. Buxtehude-Tage i St-Marien og Skt. Jacobi kirkerne, men det går jeg glip af. Byen, den gamle del, er bygget på en ø. Jeg må lige køre en tur rundt om den inden, jeg begiver mig mod Hamburg.

Vejret bliver ikke bedre. Tværtimod. Det mest positive der er at sige er, at det ind imellem regner LIDT mindre. Jeg finder ikke noget passende kort i "Pressecentrum", men det gør ikke noget. Det viser sig at være Hovedvej 75 jeg bare skal følge - og der er cykelsti - for det meste.
Det er kun et par km af gangen, at den mangler. Netop som jeg har besluttet at ved det NÆSTE busstop vil jeg spise lidt frokost, bliver jeg sendt op gennem en landsby og må bandende konstatere, at jeg ikke kommer tilbage. Alte Landstrasse lyder ikke helt forkert, men der går en rum tid, før jeg er tilbage på hovedvejen og kan finde mit busskur og få min frokost. Regnen er kold og jeg beslutter mig for, at i Bargteheide må jeg finde et Bäckerei. Tænk at man kan få en mellem - ville hedde stor derhjemme - cappucino og en fin frugtgelekage for 4€. Herligt. Jeg føler desværre ingen trang til at køre videre.....
Der er vel 25 km til Hamburg og jeg skulle gerne 20-25 km på den anden side...
 


Vi bevæger os..... ....i forskellige tempi

 

Omsider hører regnen op og endelig får jeg købt mig et kort. Jeg vælger et oversigtskort, hvor jeg kan se hele strækningen Lübeck - Bremen. Da jeg først har kortet, klarer jeg krydsningen af Hamburg - og først og fremmest Elben - uden. Jeg bliver bare på vej 75, som jeg har kørt på hele dagen.
Men da jeg først er kommet over forsvinder cykelstien pludselig og jeg må fægte mig videre frem et stykke til jeg støder på en cykelsti til Harburg - det ser rigtigt ud.
I Harburg går det galt igen. En sur mand siger ironisk "Wieso Bremen? Es ist 100 km nach Bremen". "Ja ich weiss". "Dieser ist Bremer Str." Og det viser sig at være rigtigt.
Trods manglende skilte er det Bremer Strasse, og det kan da ikke være helt galt? Hvad mere er ender jeg igen på denne måde på vej 75, der fører videre i hvert fald næsten - til Bremen. Har man kendt mage!


På vej over Elben Første lejrplads

 

Der var ingen JH heromkring så jeg skal telte. Jeg ville foretrække en campingplads og sandelig! Lidt før kl.18 viser et skilt af til venstre. Jeg kører og kører og kører.
Spørger mange gange - ingen ved noget. Endelig, på en tankstation, er der en der siger at det må være Badeteich. Han lyder lidt tvivlrådig, men jeg skal i hvert fald bare fortsætte.
Og sådan når jeg omsider frem til en udmærket campingplads ved en lille sø. Nærmest inde i en by. Der er to hollændere, der også er på cykel ellers er det folk der bor fast.
Så dog en dansk bil her før, men de kan jo også ligge fast.

Det bliver en forfærdelig nat. Jeg har reddet mig noget ondt i halsen og så glemte jeg at tage højde for, at når jeg puster 37 gr. varm luft ind i liggeunderlaget - der ikke er særlig selvoppusteligt, når det har ligget rullet sammen et år - så fylder den ikke så meget, når den er kølet ned til 6 gr. Så jeg ligger hårdt - men jeg fryser ikke!
Bruseren virker i 5 min, når man har købt en mønt for 50 cent og puttet i. I den første kabine virker den dog slet ikke, mønten ryger bare igennem, og jeg må samle alt mit habengut og flytte ind ved siden af.

115.22 km

[FORRIGE]  [NÆSTE]