Bremen 2012


   [HOME]

  1. København-Lübeck

  2. Lübeck-Holm/Seppensen

  3. Holm/Seppensen-Eversen

  4. Eversen-Bremen

  5. Bremen

  6. Bremen-Espelkamp

  7.  Espelkamp

  8. Espelkamp

  9. Espelkamp-Celle

  10. Celle-Lübeck

  11. Lübeck-København 

  

  

Engang i løbet af 2011 kaster jeg mig over slægtsforskning. Det udspringer af et kladdehæfte min mor overlader mig, hvor min oldefar har nedskrevet sin livshistorie.

Ikke så længe efter finder jeg ud af, at de danske kirkebøger kan findes på nettet, og med min oldefars fødselsdato og fødested (Sørbylille - jeg anede ikke hvor det var) starter en efterforskning, der er fascinerende. I den norske gren - oldefars kone var norsk - er der en Johan Friederich Schulz, der efter lange omveje viser sig at komme fra Tyskland - nærmere bestemt Bremen - det er i hvert fald, hvad han har udtalt til Rådsprotokollen, da han søger om borgerskab i Kristiansand.

Altså må jeg til Bremen for at søge efter ham i arkiverne der, og hvad er mere nærliggende - i hvert fald for mig - end at kombinere det med en cykeltur dertil.

Det er baggrunden for denne tur i maj 2012. Den skal senere komme til at føre mere med sig... men det er en anden og senere historie.

Turen gik med tog til Maribo, hvorefter jeg cyklede - over Rødby-Puttgarden - til Bremen.

Videre med tog til Minden og cykel til Espelkamp, hvor jeg besøgte Eberhard, som jeg havde truffet på min tur til Wien 2011.

Derfra cykel over Hannover til Celle, hvor jeg tog toget til Lübeck, cyklede tilbage til Maribo og tog toget retur til København.