Turen hjem


[HOME]

Intro

Første samling

Vintertræning

Forårstræning

Dagen før dagen...

Dag 1 til Bentwisch

Dag 2 til Rheinstorf

Dag 3 til Hotel Seeblick

Dag 4 til Haus Duden (Wesel)

Dag 5 til Liège

Dag 6 til Sedan

Dag 7 til Essômes sur Marne

Dag 8 til Paris

Dag 9 i Paris

Dag 10 Hjemturen

 

[TILBAGE]

 

Der er adskillige kortere stop i nattens løb, hvor jeg har mulighed for at købe noget at spise, men jeg har ikke lyst til at spise, så jeg bliver ved med at udskyde det, til det er for sent, eftersom vi kun sætter passagerer af og på i Bremen, Hamburg og Lübeck. Så nu er klokken blevet 12.30, og jeg har kun lidt vand at drikke. Men vi er også ved færgen. Der var lige en times interessant afbrydelse i Heiligenhafen. Jeg undrede mig først over, hvorfor vi drejede af? Indtil jeg så en bil foran fra det tyske tollamt med et skilt: "Follow me" på taget.

Der holdt allerede én bus, så vi ventede et kvarters tid på at den blev færdigbehandlet. Der var 8-10 bevæbnede politifolk og toldere. Først skulle vi 2 af gangen stige ud med vores habengut og tage vores øvrige bagage med hen til gennemlysning som i lufthavnen. Dernæst blev vi sendt ind for at vente i en garage, hvor nogle enkelte fik gennemrodet bagagen. Vi andre stod bare og ventede. Der var vist et toilet på den anden side af bygningen for folk rendte af sted i tide og utide. Da alle var ude, fandt man en kuffert uden ejermand. Abdullah.... et eller andet. Ingen ville kendes ved den eller navnet. Den blev gennemrodet, men de fandt vist ikke noget for i sidste ende fik chaufføren den med igen. Det er lidt mærkeligt at standse en bus, der nærmest er på vej ud af landet. Gad vide om det er gengældelse, fordi tyskerne skal vise pas til Danmark? Og pas skulle vi ikke engang vise, havde det så bare været det.

Omsider kommer vi på færgen, og jeg kan stille mig i kø i cafeteriaet Da jeg kommer frem kaster jeg mig over herlighederne: frugtsalat, en sandwich med ost, skinke og tomat, en juice, et kæmpe stykke kage med kirsebær og en cappucino. Euro har jeg masser af. Det er kun lige, jeg kan nå at få det ned og nå på toilettet og få spist min halve pille, inden vi er ovre.

I Bremen kom der en ny ung mand ved siden af mig. Nu taler jeg til ham, og han viser sig at være fra Brasilien. Har været udvekslingsstudent i München og har studeret et år i Bremen. Nu skal han på en mindre rundtur inden han skal hjem. 3 dage i København, 2 dage i Malmö, 4 dage i Stockholm og så til sidst til Moskva. Jeg fortæller om Danmark og de ting vi kører forbi, og han fortæller om Brasilien og på den måde går tiden hurtigt fra færgen til Hovedbanen. Shaver hedder han, jeg har ikke set det på tryk, men han har fået min mail-adresse.


 

[TILBAGE]