Fra storby til provins


   [HOME]

  1. Bornholm-Greifswald

  2. Greifswald-Swinoujscie

  3. Swinoujscie-Kolobrzeg

  4. Kolobrzeg

 5. Kolobrzeg

  6. Kolobrzeg-Gdansk

 7. Gdansk-Krynica Morska

  8. Krynica Morska-Braniewo

  9. Braniewo-Kaliningrad

  10. Kaliningrad

  11. Kaliningrad

  12. Kaliningrad

  13. Kaliningrad-Nida

  14. Nida-Klaipeda

  15. Klaipeda-Vilnius

  16. Vilnius

  17. Vilnius-Moletai

  18. Moletai-Kazitskijs

  19. Kazitskijs-Daugavpils

  20. Daugavpils-Jekabpils

  21. Jekabpils-Nitaure

  22.Nitaure-Valmiera

  23.Valmiera-Valga

  24..Valga-Ruusmäe

  25. Ruusmäe-Tartu

  26. Tartu-Viljandi-Tallinn

  27. Tallinn

  28. Tallinn-Riga

  29. Riga

  30. Riga-Siauliai

  31. Siauliai-Klaipeda

  32. Karlshamn-Bornholm

[BACK] [NEXT]

 

 

 

19.05.18 Moletai

 

Vi smurte en mindre madpakke ved morgenbordet på hotellet. Og omkring kl. 10 begav vi os på vej. Thomas havde plottet en rute ind på hans Garmin, så den fulgte vi. Først over floden mod nord. Vi passerede et større fortovsmarked på vejen. Formodentlig noget der er der hver lørdag. Almindelige loppemarkeds ting.

 

 
Vilnius' økonomiske skyline på den anden side af floden  

 

Det småregner en smule på vej ud af byen.

Der var først cykelsti på den ene side og så på den anden. Efterhånden kom vi ud af byen og efter at cykelstien havde været af ringe kvalitet, drejede vi fra ad en mindre befærdet vej.

Senere drejer vi igen fra, og så begynder de mindre veje. Først grus af god kvalitet. Så af mindre god kvalitet, og de næste 15 km skifter vejen regelmæssigt mellem alle kvaliteter. Vi kommer ud i nybygger kvarterer. På et tidspunkt er vi på vej ind til en gammel kone, men det viser sig at være en fejl.

 

 
Mens der stadig var cykelsti  

 

Garmin, vi hurtigt gav 2 stjerner for dens evne til at føre os udenom forkert ensrettede gader og finde cykelstier, bliver skiftevis nedgraderet til én stjerne og opgraderet igen til 1½.

 

 
På grus og simple veje  

 

 
Og endnu simplere veje  

 

Endelig når vi frem til asfalt igen og til sidst også til vej 172, der skal følge den store hovedvej nogenlunde resten af vejen. Solen er for længst kommet frem og resten af dagen er det solrigt. Hovedvejen har ikke alt for megen trafik, det er behageligt nok, men den voksende modvind er irriterende.

 

 
Der kontrolleres dæk  

 

Undervejs ser vi de første storkereder MED storke i.

Klokken 12 sidder vi ved et busstop og spiser vores medbragte frokost. Med mellemrum er der læ og med mellemrum er der fuldstændig åbent. I starten ikke meget landbrugsland, men efterhånden ser man afgrøder.

 

 
Vi måtte lade pistolerne og fotoapparaterne blive ude i dette lettiske supermarked  

 

Vi kommer omsider til Giedraiciai, hvor vi har besluttet at skulle have kaffe. Hvis der da ER nogen steder? Ved Koop spørger jeg en mand, om man kan få kaffe der? Det svarer han bekræftende på, og jeg går ind og finder en automat, hvor man får en udmærket cappucino. Da den er drukket og Thomas har været ovre og hente 2 cola'er, har jeg fået besøg på bænken. En af disse sutter med en lidt usikker gang. Og så snart Thomas har fået sat sig , dukker en af den førstes drikkebrødre? op og giver sit besyv med.

Den første har nu teten, han kan nogle tyske ord. Kan endog synge noget af en tysk sang. Vi bliver nu hurtigt trætte af at lære de lokale at kende og kører videre for at drikker resten af cola'en andetsteds.

Modvinden er trættende, men fremad kommer vi, og efter at vi igen har kunnet se hovedvejen, er der kun 14 km tilbage. Det sidste stykke dukker der også nogle smukke søer op

 

 
Den lokale sø i Moletai  

 

 
En by med respekt for sig selv har en skulpturpark - således også Moletai  

 

Hotellet, som vi reserverede i går, finder vi let, og nu kl. 20.35 har vi været henne og spise i nærheden, fået fundet vejen til i morgen og fået cyklerne låst nede i kartoffelkælderen. Vi mangler bare en kop kaffe, vi selv kan lave, det hele står klar. Vi har også fået book'et noget i en by efter Ignalina til i morgen.

Her på hotellet er der 80 års fødselsdag, men bortset fra, da de skulle fotograferes ude, hører vi ikke meget til dem.

 

77 km


 

 

[BACK] [NEXT]