Med tog igen - denne gang til Riga


   [HOME]

  1. Bornholm-Greifswald

  2. Greifswald-Swinoujscie

  3. Swinoujscie-Kolobrzeg

  4. Kolobrzeg

 5. Kolobrzeg

  6. Kolobrzeg-Gdansk

 7. Gdansk-Krynica Morska

  8. Krynica Morska-Braniewo

  9. Braniewo-Kaliningrad

  10. Kaliningrad

  11. Kaliningrad

  12. Kaliningrad

  13. Kaliningrad-Nida

  14. Nida-Klaipeda

  15. Klaipeda-Vilnius

  16. Vilnius

  17. Vilnius-Moletai

  18. Moletai-Kazitskijs

  19. Kazitskijs-Daugavpils

  20. Daugavpils-Jekabpils

  21. Jekabpils-Nitaure

  22.Nitaure-Valmiera

  23.Valmiera-Valga

  24..Valga-Ruusmäe

  25. Ruusmäe-Tartu

  26. Tartu-Viljandi-Tallinn

  27. Tallinn

  28. Tallinn-Riga

  29. Riga

  30. Riga-Siauliai

  31. Siauliai-Klaipeda

  32. Karlshamn-Bornholm

[BACK] [NEXT]

 

 

30.05.18 Riga

 

Jeg endte med at tage cyklen med op på værelset. Ellers var der kun én ting, der gik galt. Døren ind til fællesrummet og køkkenet var pludselig lukket og låst.

Så en kop kaffe og min yogurt i køleskabet måtte jeg skyde en hvid pind efter. Så jeg spiste müsli i håndfulde.

 

 
Så lige lidt på vejen til stationen  

 

 
Og lyset var bedre end sidst jeg var her  

 

Lagde nøglen under hovedpuden som aftalt og trillede mod stationen. Det var en god ide at komme tidligt, for der blev hurtigt fyldt med cykler. Da billet damen kom sagde jeg, at jeg gerne ville til Valga. Så sagde hun en masse på estisk, først til mig og så til den unge kvinde overfor, der så oversatte, at først skulle jeg købe billet til Tartu, og så senere til det sidste stykke.

Lidt efter støder der en anden ung kvinde til den første, og så sidder de ellers og taler engelsk, selv om det ikke er deres modersmål. Det er om deres universitetsstudier. Gad vide om de foregår på engelsk?

En hel dag med toget. Gab....

Jeg kommer af i Valga. Går som det første ind og ser på afgangstiderne. Mit tog til Riga, synes ikke at være der. Er der en anden station på den lettiske side?

Det var ikke meget tid, jeg brugte i byen sidst. Nu ser jeg hvor gennemført kedelig den er. Får købt en ny yogurt så jeg kan få resten af morgenmaden. Langs floden er der nogle dejlige arealer med gang-og cykelstier på begge sider med sjove små broer imellem og store græsarealer. Endog en lille strand. Det har de stakkels mennesker fortjent. Der er også en dejlig park.

Jeg kører rundt for at finde et andet kaffested end den fine restaurant, jeg var på sidst. Til sidst finder jeg op til centeret, hvor Maxima ligger. Det er da umuligt, at der ikke er et sted, hvor man kan indtage noget sådant et sted, hvor alle kommer? Går det hele rundt. Nix. Til sidst må jeg spørge. Aha, henne om hjørnet er der en Kebab, der kan lidt af hvert.

Der er ikke en sjæl, men efter jeg har sat mig, begynder de at komme. Efter en stor tyk pandekage med honning, triller jeg tilbage til stationen. Det ER den samme station og den samme perron,

sagde hun på turist kontoret. Toget skal bare komme fra den anden side. Jeg finder også en lille notits om Riga togets to daglige afgange på stationen, da jeg leder omhyggeligt. Men toget kommer nu alligevel på den anden perron, men man skal bare gå hen for enden og krydse sporet.

 

 
Så hænger den der igen  

 

Her er der 3 cykelholdere mod 8 i Estland. Passer nok meget godt med cykelentusiasmen i de to lande. Hun ser helt paf ud, da jeg viser hende billetten på telefonen. Har ikke nogen scanner, men skriver mine billetnumre ned og tjekker dem vel et eller andet sted på en computer.

Det er bumletoget, jeg er kommet med. Standser ved små trinbrædter. En gang holder min vogn midt på en vej. Nu forstod jeg endelig, at hun siger hvor vi holder, og hvad det bliver næste gang. Ligatne nu og Sigulda næste. Vi nærmer os så småt.

Før ringede min telefon. Det var hotellet, der ville tjekke, hvornår jeg kom. Det havde jeg ellers skrevet.

Der viser sig at være fri WiFi i toget. Helt bagude er de altså ikke i Letland.

Jeg har indstillet Google Maps på hotellet. Det er ret nær stationen og nemt at finde. Får parkeret cyklen omme i gården. Jeg har egen entre med noget af et skostativ. Til 20 par sko vil jeg tro, men det er nok kufferter, det er tiltænkt.

Jeg kunne ikke umiddelbart genkalde mig noget fra jeg var her for 14 år siden, men efter at jeg har været henne og spise og lige går lidt videre ned ad Aleksander Ceka Iela ser jeg et gammelt træhus på hjørnet. DET kan jeg huske. Der står 1909 på det, så det stod der i hvert fald også sidst.

 

 
Gensyn med det gamle træhus på hjørnet  

 

12 km

 

 

[BACK] [NEXT]