Schweiz Rundt 2015 - intro


   [HOME]

  Intro

  1. Bornholm-Køge

  2. Med tog til Schweiz

  3. Basel-Solothurn

  4. Solothurn-Bern

  5. Bern-Brienz

  6. Brienz-Gersau

  7. Gersau-Hospental

  8. Hospental-Carrera

  9. Carrera-Feldkirch 

  10. Feldkirch-Konstanz 

  11. Konstanz-Zürich 

  12. Zürich-Luzern

  13. Luzern

  14. Luzern-Oberarth

  15. Oberath-Flüelen

  16. Flüelen-Hospental

  17. Hospental-Acqua  Calda

  18. Acqua Calda-Bellinzona

  19. Bellinzona-Iselle

  20. Iselle-Visp

  21. Visp-Sion

  22.Sion-Montreux

  23.Montreux-Grandson

  24..Grandson-Biel

  25. Biel-Delémont

  26. Delémont-Basel

  27. Hjemme igen

 [NEXT]

 

 

 

Intro

 

Lørdag 25.04.15
Som det fremgår af "Kina2015" var det egentlig der, jeg skulle have befundet mig nu, men skæbnen ville det anderledes, og jeg følte mig nødsaget til at aflyse. Min familieforsikring, der inkluderer rejse-og afbestillingsforsikring har betalt mig hver en krone tilbage - naturligvis undtaget lægeerklæringen på 600 kr. Så der skulle nok være råd til en tur til Schweiz..

Jeg tager et nattog til Basel fra Hamborg og så har jeg ellers lavet en rute Schweiz rundt. Det med togbilletten var nu ikke så ligetil. Jeg ringede og bestilte den hos DSB Udland og skulle så hente den på Hovedbanen. Til det havde jeg afsat 45 min en dag, jeg alligevel var på vej til Bornholm. Der var 12 numre før mig i udlandsekspeditionen, som først kun var én kasse. Det blev dog hurtigt udvidet til to. Men det gik det ikke hurtigere af. Da der var gået næsten et kvarter uden at nogle af de to var blevet færdigekspederet, fik jeg fat i en overhund, der gik bagved og spurgte, hvad der skete, hvis jeg ikke nåede det inden mit tog gik? Det var nemlig sidste dag at hente billetten. Han beroligede mig med at jeg kunne ringe og få dem til at forlænge fristen. Så begav jeg mig straks over til bageren på hjørnet af Istedgade, for at købe en kage til at have med til færgen. Det tog ikke 5 min. Ikke desto mindre var der kommet skub i tingede i mellemtiden. Mit nummer stod stadig oppe på tavlen, men hun havde egentlig allerede ændret kassen til igen at være indland. Jeg nåede lige at mase mig frem. Det var lidt af en videnskab at lave sådan en billet, men jeg nåede det da, og nåede også toget. Så langt så godt.

Da jeg nåede frem til Saxesgade kiggede jeg for første gang nærmere på billetterne. 9 i alt HVER vej. Der var ingen der stod Kbh-Basel på men to der stod Basel-Kbh. på. Både til udrejsen og hjemrejsen. Det var vist ikke så godt? Jeg ringede og fik fat i én, der godt kunne se, at der var noget galt. Hun opdagede også at jeg havde betalt 93 kr for to cykelreservationer, som kun skulle have kostet 30 kr. Og så fik jeg ellers et nyt bestillingsnummer.

Denne gang sørgede jeg for at gøre det den anden vej, hvor s-togene jo kører hvert 10. min indtil midnat - så det kunne jeg vel godt nå? Det var overhunden fra sidst, hvilket viste sig at være heldigt. Han havde tidligere siddet i udlandsekspeditionen og fandt adskillige nye fejl. Han spurgte også om jeg havde fået en rejseplan? Næh, det havde jeg ikke. Og da jeg så den spurgte, hvad der ville ske, hvis toget til Kolding var forsinket, eftersom jeg kunne se, at der kun var 5 min at skifte i, fandt han ud af, at jeg slet ikke skulle skifte - det var det samme tog. Og dermed skulle jeg heller ikke betale for så mange reservationer til mig og cyklen. Altså endnu flere penge tilbage!

Jeg har tjekket billetterne nøje! Det ser rigtigt ud. Men det var nu noget nemmere i 2011, hvor man endnu kunne køre direkte fra Hovedbanen til Basel og kun havde en billet til mig selv og en til cyklen!.
 

 

[NEXT]