Cykelrute 424 - hvor er den?


   [HOME]

  Intro

  1. Bornholm-Køge

  2. Med tog til Schweiz

  3. Basel-Solothurn

  4. Solothurn-Bern

  5. Bern-Brienz

  6. Brienz-Gersau

  7. Gersau-Hospental

  8. Hospental-Carrera

  9. Carrera-Feldkirch 

  10. Feldkirch-Konstanz 

  11. Konstanz-Zürich 

  12. Zürich-Luzern

  13. Luzern

  14. Luzern-Oberarth

  15. Oberath-Flüelen

  16. Flüelen-Hospental

  17. Hospental-Acqua  Calda

  18. Acqua Calda-Bellinzona

  19. Bellinzona-Iselle

  20. Iselle-Visp

  21. Visp-Sion

  22.Sion-Montreux

  23.Montreux-Grandson

  24..Grandson-Biel

  25. Biel-Delémont

  26. Delémont-Basel

  27. Hjemme igen

 

[BACK] [NEXT]

 

Onsdag 20.05.15

 

Som sædvanlig er jeg rettidigt ved morgenbordet. Her er det 7.30. Der kom en stor gruppe unge i går. Skulle nødig stå i kø.

Planen for i dag er klar: Rute 1 skulle fortsætte langs søen til Lausanne og stiger vist højest 2%. Fra Lausanne skulle der være en rute 424 til Yverdon-les-Bains i enden af Neuchatel Søen. Den stiger 5% de første 5 km. Jeg har mine oplysninger fra www.veloland.ch, hvor der er beskrivelser af alle ruter. Lidt udenfor Yverdon er der en campingplads.

De kysser 3 gange her ligesom i Frankrig, så de er egentlig et fransk mindretal, ligesom de i den italienske del er et italiensk mindretal.

De har ikke nogen bombekælder her. Cykel"kælderen" er et indhegnet, aflåst område ude under jernbanebroen.

 


 
Det mondæne Montreux   Lausanne.....

 

 

Aldrig så snart havde jeg pakket cyklen og optimistisk taget overtrækkene af - så regnede det. Jeg begyndte at køre og det skiftevis regnede mere og regnede mindre. Ikke rigtig nok til, at jeg ville standsse og tage hele udstyret på og på den anden side nok til at mine tynde bukser hurtigt blev ret våde. Men også hurtigt tørrede igen. Med andre ord: noget lort.

Cykelvejen fandt jeg, men den var også pludselig væk igen, så jeg fortsatte bare på hovedvejen, der var nogenlunde flad, så jeg fik hurtigt spist kilometre. Men det var også bare om at holde øje med offentlige toiletter med 3 kopper kaffe og kolde tæer og bebyggelse hele vejen.

I Lausanne måtte jeg lade vandet i en park.

Fandt endelig stationen, hvor cykelcejen skulle begynde. I T.I. vidste de ikke noget om,hvor man skulle finde den, men jeg fik nogle kort, så jeg tror nok, jeg finder den. I den ene ende af banegårdspladsen var der skilte til rute 44 og 22, men ikke min.

Jeg kommer sandelig til at køre OP i byen i et forsøg på at finde den forbandede cykelvej. Jeg finder Le Mont som damen snakkede om. Passerer en mand, der står og tager en cykelhjelm af. Straks efter får jeg standset og når lige at råbe ham an, inden han forsvinder ind i et hus. Jo, hvis jeg vil til Yverdon så kommer den 1 km længere fremme. Er jeg sulten, så kan jeg få noget at spise? Jeg takker nu nej, forklarer at jeg har spist godt på J.H. i Montreux.

Finder vejen, men det er en anden rute og den går NED ad bjerget, nu jeg lige er kommet OP. Nu ved jeg, hvor jeg er på mit kort, så nu kører jeg bare efter det, det er en gul vej, jeg er på.

Ser på et termometer at det er 11 gr. Det føltes også hundekoldt heroppe. Må standse og tage sko og sokker på.

 


 
Den røde vej går et sted nede i den flade land   Yverdon i sigte - omsider

 

 

Følger den gule vej videre mod Thierrens. Meget af tiden går det nogenlunde ligeud, men bakkerne er lange og drøje. Ind imellem kan jeg se det flade land til venstre for mig, hvor den røde hovedvej går. Trafikken tynder ud. Spiser frokost i et busskur. Det er et dejligt sigtebrødslignende brød, jeg har fået købt.

Netop som jeg endelig har nået Thierrens og er kørt ned, er der omkørsel, og jeg skal op igen. Ofte ser det ud som om vejen går ligeud, men jeg er på mindste klinge! Det positive er, at der ikke kommer mere regn, men det bliver en sej omgang.

Jeg tror det er i Orzins, at nedkørslen endelig kommer. I nogle af de store sving tør jeg ikke lægge mig så meget ned, som farten kræver, så jeg må bremse.

Til sidst kommer der en lang, lang, lige nedkørsel, og jeg kan til slut trille ind i Yverdon-les-Bain. Og bade har de tilsyneladende masser af.

Byen har sin egen borg som så mange andre og ser ellers meget fransk og slidt ud. På en charmerende måde. Der skulle være to campingpladser længere fremme. Finder den første - den ser fuld ud - bare fastliggere. Spørger ved den næste - den ser noget primitiv ud - det skal koster 22 CHFR. Toogtyve!!! Jeg plejer at betale 10, siger jeg, og kører videre til en tredje, der skal hedde "Les Grands Pins".

 


 
Borgen i Yverdon   Campingpladsen havde sin egen borg

 

 

Det er en yngre mand, der kan tale tysk og er mere beleven. 15,50 CHFR. Og indkøsmuligheder? Og han forklarer, hvordan man kommer til Champagne, hvor de har Denner's.

Så her står teltet nu, efter at jeg fjernede sådan ca. 50 fyrrekogler. Solen har skinnet lidt her sidst på dagen, og det har regnet lidt, og ellers befinder jeg mig i min sovepose klar til at lukke øjnene. Sådan en ½ l øl på 8,8% skal nok gøre sit til det.


 

 

[BACK] [NEXT]