Som en spadseretur i parken


   [HOME]

  Intro

  1. Bornholm-Køge

  2. Med tog til Schweiz

  3. Basel-Solothurn

  4. Solothurn-Bern

  5. Bern-Brienz

  6. Brienz-Gersau

  7. Gersau-Hospental

  8. Hospental-Carrera

  9. Carrera-Feldkirch 

  10. Feldkirch-Konstanz 

  11. Konstanz-Zürich 

  12. Zürich-Luzern

  13. Luzern

  14. Luzern-Oberarth

  15. Oberath-Flüelen

  16. Flüelen-Hospental

  17. Hospental-Acqua  Calda

  18. Acqua Calda-Bellinzona

  19. Bellinzona-Iselle

  20. Iselle-Visp

  21. Visp-Sion

  22.Sion-Montreux

  23.Montreux-Grandson

  24..Grandson-Biel

  25. Biel-Delémont

  26. Delémont-Basel

  27. Hjemme igen

 

[BACK] [NEXT]

 

Lørdag 23.05.15

 

Der er først morgenmad kl. 8 her, jeg er vågen fra 6.20, men lykkes med at sove til 7.20.

Huset ligger som det sidste i byen på vejen mod Basel, så det er bare at sætte sig op og træde.

Allerede efter få km forlader jeg Jura - altså ikke bjergene men kanton'en. Bjergene synes at blive ved, hver gang det ser ud som om, de dør ud lidt fremme, dukker der bare et endnu højere op rundt om hjørnet. De eneste bakker, der er tale om, er de to gange vejen går op over jernbanen. Det er den rene spadseretur i parken.

Da jeg passerer Laufen og ser ind gennem byporten, må jeg lige vende og køre en tur gennem byen. Men ellers er der ikke meget at gøre ophold for, der er i hvert fald ingen bænke.

 


Et kig ind i Laufen Schweiz' andet krigsmindesmærke


 

 

Præcis kl. 11.17 kører jeg ind foran Basel SBB - banegården hvor det hele startede for længe, længe siden....

I modsætning til sidst hvor jeg var her, hvor alle skulle på arbejde, er der mere afslappet i dag. Og der er musik. To harmonikaer. Det varer dog ikke så længe, så dukker nogle andre musikanter op og et større skænderi tager sin begyndelse. Det kommer aldrig til håndgribeligheder, men det tager sin tid. Det ender med at harmonikaerne fortrækker.

Jeg er spændt på, hvad det er for en besætning, der nu skal i gang - der ligger en 3 strenget kontrabas alene på pladsen.

Det er et kapabelt orkester viser det sig. To strengeinstrumenter der trakteres med en slags køller. Det enemed understel i form af 4 voluminøse spisebordsben. Det andet uden ben og med lidt kortere strenge. Og så er der bassen, der trakteres af bassen med solbrillerne og endelig en tambourin. Spiller numre som Havanagila og Malinka, Malinka på en virtuøs måde.

 


Tilbage til udgangspunktet Der diskuteredes hæftigt...

 

 

Jeg når at tænke, at jeg hellere må finde T.I., før det går op for mig, at det ved jeg jo. Og jeg har allerede de kort, jeg behøver.

Finder en park at spise frokost i og går/cykler så ud i byen. Leder efter et passende konditori og ender med at finde en café bag ved hovedstrøget, hvor jeg vælger en jordbærtærte og en cappucino. Nu har jeg 20 CHFR at spise for, før toget går i aften kl. 22.13 fra spor 9.

Om 148 dage skal der være parlamentsvalg, men kandidaterne kører sig allerede nu i stilling ved hjælp af afstemningen d.14.juni, læser jeg i "Basel, Stadt, Land, Region", som ligger her på stolen ved siden af. Det kunne ligeså godt have været hjemme. Man benytter enhver lejlighed til at profilere sig.

Nu her kl. 18.30 er jeg søgt tilbage til parken, for der var et bord, hvor jeg kan sidde og skrive det sidste ind på computeren. De 39,82 km som tælleren viste i formiddags er blevet til 60,24 km i løbet af dagen. Hermed er den samlede tur blevet 1621,11 km.

 


 
... og så blev der spillet - lige så hæftigt   Så er demo'en klar til afgang

 

 

Jeg løb ind i en demonstration i dagens løb. Noget med genteknologi. Jeg fik en folder, men jeg har ikke fået læst den. Og så var der en masse yngre mennesker, der det meste af dagen racede rundt på diverse cykler i den gamle bydel. Jeg ved ikke, hvad meningen var. Der er altså stadig ting ved Schweiz,der kunne kræve en nærmere udforskning. Det må være til næste gang.

 

60,24 km
 

 

[BACK] [NEXT]