Svensk militærøvelse


  

   [HOME]

   Rejsebrev 1

   Rejsebrev 2

   Rejsebrev 3

   Rejsebrev 4

   Rejsebrev 5

   Rejsebrev 6

   Rejsebrev 7

   Rejsebrev 8

   Rejsebrev 9

   Rejsebrev 10

   Rejsebrev 11

   Rejsebrev 12

   Rejsebrev 13-14

Rejsebrev 13                                24.04.04

Karlshamn – Simrishamn

 

Ved morgenmaden snakker jeg videre med den svenske dame, indtil vi kommer i havn før tid. Ca. 11.30 kører jeg fra borde og slipper vist igennem told og paskontrol som den første. Alle de kvindelige toldere kommer og skal høre, hvor jeg har været. Nu er det bare hjemad ad samme vej jeg kom. Det går derudaf i delvis medvind.

Da jeg når det militære skydeområde nord for Åhus undersøger jeg muligheden for at skyde genvej i stedet for at skulle køre over Rinkaby, det skulle kunne lade sig gøre ifølge kortet. En dame har lige været ude at gå tur med sin hund, og jeg får hende råbt op. Jo, det kan lade sig gøre, men ikke lige netop i dag, da de har skydeøvelse. Kort tid efter hører jeg de første kanon-brag og ser røgskyer ude i det fjerne. I Åhus bryder solen frem for første gang, jeg forsøger at følge ”cykelspåret” ned langs kysten, det går godt til efter Furuboda, men så er jeg ved at fare vild flere gange, men min fornemmelse for hvor syd er understøttes af, at solen nu er fremme en del. Heldigvis er der et par gange også nogle at spørge. Til sidst havner jeg ved endnu et militært ”Skyddfält”. Ifølge den sidst adspurgte skulle jeg kunne komme til Kivik gennem det. Gransker tidsplanen. Det er først i morgen, der skydes. Tjekker datoen med mit ur. Jo, det passer, og desuden skulle bommen være nede, når der skydes. Det er nu skyfri himmel og utroligt smukt at køre gennem dette græsbevoksede område med løsgående får og køer. Hvad gør de med dem, når de skyder? Da jeg kommer ud ved Haväng prøver jeg en lille vej videre, men den synes at ende ved nogle huse. Jeg kører ikke ned for at prøve langs stranden, men får en længere snak med en yngre svensker, som selv er på ”semester”, så han kender ikke området så godt. Han er gået et par kilometer oppe fra den store vej.

Jeg begiver mig den vej op gennem morænebakkerne. Det er utrolig smukt, men ikke lige det benene har brug for nu. Kommer omsider til Kivik og nu er der kun godt 20 km til Simrishamn. Finder et ”rum og frukost” inde i byen. 500 sv.kr. så er det også hotelstandard. Jeg tager det.

137.55 km

20.93 km/t

6:34:11 tim

50.1 km/t

 

Rejsebrev 14                                25.04.04

Simrishamn – Ystad – Rønne – Aakirkeby

 

Ingen kommentarer til dette stykke.