Anstrengelser i storbyen


  

   [HOME]

   Rejsebrev 1

   Rejsebrev 2

   Rejsebrev 3

   Rejsebrev 4

   Rejsebrev 5

   Rejsebrev 6

   Rejsebrev 7

   Rejsebrev 8

   Rejsebrev 9

   Rejsebrev 10

   Rejsebrev 11

   Rejsebrev 12

   Rejsebrev 13-14

Rejsebrev 8                                  19.04.04

Riga – Riga

 

Det har været en lidt anstrengende dag, selv om jeg ikke synes, jeg har fået udrettet så meget. Har besluttet mig for for en sikkerheds skyld at tage bussen allerede torsdag og så tage en overnatning i Liepāja. Så kan jeg bedre udnytte fredagen og skal ikke være nervøs for, om jeg nu kan komme med bussen. Var på jagt efter en nøgle til at afmontere pedalerne. Det tog nogen tid. Endte med at finde én på markedet, som jeg gennemtrevlede på kryds og tværs, før jeg endelig nåede ”værktøjsgaden”.

En af de iøjnefaldende ting i byen er den blanding af gamle en-eller toetages træhuse og traditionelle murstenshuse i 3-4 etager. Det virker ret charmerende.

 


Mange store nye BMW og Audi'er Skoda trolleybus

 

En anden ting er alt det støv der blæser i luften bare det blæser lidt. Det er ikke godt for et kontaktlinse bærer som mig. Det stammer fra alle de jordområder der er. Ved banen, ved sporvognsskinnerne ved boligblokkene. Der er ikke fliser og asfalt overalt.

Den gamle bykerne er ikke principielt forskellig fra så mange andre bykerner, men er selvfølgelig unik med netop dét krudttårn og dén borg m.m. Solen skinnede hele formiddagen, mens jeg for rundt i øst og vest. Så var jeg hjemme og spise frokost og tog af sted igen for at tage billeder, men batterierne løb tør for strøm og ekstrabatterierne var ikke opladet, så jeg tog hjem igen for at lade op (både mig selv og batterierne).

Frihedsmuseet – museet for den udenlandske besættelse 1941 – 90 var netop lukket mandag, med der vil jeg ind i morgen.

Er henne og spise samme sted som i går. Spørger om noget, der ligner laks er fisk. Det er ”lasis”. Får noget ris og sovs, der passer til. Og salat. 2.31 lat. Bagefter en kageklods og en kop kaffe 0.65 lat. Her viser de ligesom i går Eurosport samtidig med at diverse popmelodier kører. Jeg genkender nogle uden at kunne sætte navn på andet end Michael Bolton. En hollænder?, Ernst van Dyk, vinder Boston Marathon for kørestolsbrugere.

 

36.62 km

9.61 km/t

3:48:17 tim

27.5 km/t