Mere Salar de Atacama...


  

  

   [HOME]

   Rejsebrev 0

   Rejsebrev 1

   Rejsebrev 2

   Rejsebrev 3

   Rejsebrev 4

   Rejsebrev 5

   Rejsebrev 6

   Rejsebrev 7

   Rejsebrev 8

   Rejsebrev 9

   Rejsebrev 10

   Rejsebrev 11

   Rejsebrev 12

   Rejsebrev 13

   Rejsebrev 14

   Rejsebrev 15

   Rejsebrev 16

   Rejsebrev 17

   Rejsebrev 18

   Rejsebrev 19

   Rejsebrev 20

   Rejsebrev 21

   Rejsebrev 22

   Rejsebrev 23

[FORRIGE]  [NÆSTE]

 

Rejsebrev nr. 16

Llano Aguas Blancas - Tamarugal 02.08.02 102.71 km

Følte trang til at lukke kraven i nat. Her kl.6.30 er der 4.0 grader inde. Er ved at tage temperaturen ude. Kaffevandet er sat over. Der er ikke noget som en nat i ørkenen.
åh.. kun -3.2, men alligevel er det godt med en kop kaffe ekstra. Nu kl.7.25 er solen allerede over bjergene, så hjælper det. For første gang en dag uden andre positive oplevelser end at jeg overlevede uden at komme i store vanskeligheder - trods alt. Jo, og så var det 100 km's god træning!
Først 7 km ad en forfærdelig vej op til vejen lige under quebrada'en. Så sydpå til en yndig lille by for at proviantere. Forfærdelig vej. Overvejede at vende om, men valgte ud fra en positiv synsvinkel: det kunne jo blive bedre?, at fortsætte. Det blev den, men først 1 km før Camar, fin asfalt. Skilt til Camar: 'Pitoresque Pueblo'. 4 km opad endende med en stigning jeg måtte holde pause på lige før toppen. Trods mindste gear. Der var intet smukt, yndigt, æstetisk over Camar. Chilenernes opfattelse af pitoresk er åbenbart: fattig. Er det noget, der er værd at se på? Og hvad med beboerne? Ingen butik! To ældre koner så på mig, som om jeg var vanvittig, hvilket de var i deres gode ret til. Hvad fanden skulle jeg der? Mændene var optaget af et boule-lignende spil henne ved boldpladsen.
Ingen forsyninger og på vej i den gale retning. Ned igen. Nu var det jo asfaltvej. Videre sydpå for at komme ned til vejen nede på Salar'en. Kunne ikke ses. Asfaltvejen gik videre til Argentina. Omsider dukkede vejen op. Så skulle der være 10 km. Frihjul hele vejen. Omsider en korsvej?? Findes ikke i følge kortet. Fortsætter så langt man kan se i den rigtige retning. Kører videre af den anden. Det ser ud som om den fortsætter ud i Salar'en. Ikke i følge kortet. Tilbage. Det må være denne her til højre?
Kører derudaf. Ser så pludselig en tankbil køre parallelt med et sted langt ude i Salar'en. Altså Må vejen gå der. Tilbage og videre ad den oprindelige vej. Endelig kommer vej-T'et som det skulle. Reddet. I al denne tid kun passeret af én bil på asfaltvejen. Nu er det bare at køre tilbage mod San Pedro. Spare på væsken, den skal holde til Toconao. Får købt sodavand, vand og suppepulver i Toconao.

 


Vejen ind mod Argentina Morgen i Salar'en...

 

  Tamarugal - San Pedro 03.08.02 30.60 km
Faldt i søvn og vågnede kl.22 og fik foretaget aften-toilettet. Var vågen én gang i nat og lå og vendte og drejede mig. Syntes der var ualmindelig hårdt. Ikke desto mindre har jeg nu sovet til kl.6.50 i én køre. Det er lyst. Jeg føler mig udhvilet, men bliver for en gangs skyld liggende. Der er ikke noget, jeg skal nå. Ser på mine hænder. De er blevet til ru arbejdsmandsnæver. Skidtet sidder i linjerne i håndfladerne. Eller støvet skulle jeg måske sige, det lyder pænere. Det er ellers ikke, fordi jeg er et svin. Brugte kostbart mineralvand i går på at prøve at gøre dem rene efter at have rejst teltet. Men samme forhold som hjemme er det jo ikke. Gad vide hvordan jeg lugter? Skulle gerne i bad i dag, så jeg håber vandet er kommet tilbage.
I dag gider jeg ikke gå ud af teltet, før jeg har pakket sammen. Jeg har køkken i forteltet. Det er bare at lyne ned og komme vand i kedlen og tænde. Dette gasblus har sådan en tryktænding, så man ikke behøver tændstikker. Fremragende. Efter morgenmaden der ikke er for meget af, kommer turen til kontaktlinserne. Først rengøres tommel, pege og langfinger, så godt det lader sig gøre. Min lille 1/2 l's Aquarius flaske fra Sjælsø Rundt er perfekt til at dosere vandmængden. At hælde fra en flaske bruger alt for meget, men denne drikkeprop og en let tryk på flasken, giver én hvad man vil have. Nu har jeg brugt denne én-gangsflaske en måned. Min kop bruges til opsamling. En dråbe saltvand på linsen – og i med den. Jeg sidder med korslagte ben, i skødet har jeg min styrtaske og på den ligger mit lille opklappelige spejl købt hos Tiger for 20 kr. Også det har været perfekt. Lidt grus kommer der altid med, men så skal linsen lige køres rundt i øjet et par gange. Det er tid til at komme videre. Tilbage til Kathmandu. Det er San Pedro, det ved jeg, men i mit hoved, bliver det nemt til Kathmandu, eller et andet sted østpå. Det eneste der mangler, er lugten af dyr i gaderne, og i Toconao (gadenavn denne gang) hvor Residencial y Camping Eden ligger, er der noget der kalder sig Rancho, hvor man kan leje heste. Når man kommer der forbi, er billedet fuldendt. I det hele taget tager jeg mig ind imellem i ikke rigtig at vide, hvor i verden jeg er. Jeg ER bare.
Gårsdagens skuffelse og strabadser er for længst væk. Tænk at køre her og se op på disse kæmper. Llacancabur, denne ridder, der som sædvanlig står vagt for mig i disen. Jeg er holdt op med at tænke på dette som Chile. For mig er det bare LANDET. Det er der, jeg lever, og når jeg kommer til Bolivia, vil det være landet. Landet er der, hvor mennesket er og lever. Hvad er det for noget pjat med nationalstater? Der er kun ét land. Mit.
Det er nomadetilværelsen der er gået mig i blodet. Jeg ER en nomade, og er også begyndt at tænke sådan.
Kommer planmæssigt til Kathmandu, hvor de endnu en gang spiller Doors: 'Baby you can light my fire', og for at det ikke skal være løgn, kommer jeg straks til at snakke med en englænder, der har arbejdet i Nepal nogle år tilbage. Ham og kæresten kommer fra Bolivia. Har været på den 3-dages tur, jeg har tænkt mig. Siger at Laguna Verde kan jeg jo komme til herfra og Salar de Uyuni kan jeg jo cykle i, og resten var der ikke så meget ved, nogle steder kunne de ikke komme til p.g.a. sne, bl.a. Árbol de piedra. Lidt for meget kørsel i forhold til udbyttet. Det tænker jeg lige over i eftermiddag.
Jeg har ladet mig lokke af et skilt med Pizza. Det er mest fordi, jeg ikke gider opvasken. Napolitana, men jeg måtte bestille oliven særskilt. Den viser sig ikke at være stor, men smager fortræffeligt. Så jeg må hjem og spise det meste af en dåse ananas. Det er desværre som om, der er omslag i vejret, men foreløbig holder jeg fast ved at cykle til eller mod Calama i morgen. Kan godt bruge nogle dage dér. Skal bytte dækkene. Og måske til Chiu Chiu.
 

[FORRIGE]  [NÆSTE]