Hviledag sammen med landsmænd


   [HOME]

  1. København-Alpirsbach

  2. Alpirsbach

  3. Alpirsbach

  4. Alpirsbach-Tuttlingen

  5. Tuttlingen-Lindau

  6. Lindau-Feldkirch(A)

  7. Feldkirch-Landeck

  8. Landeck-Innsbruck

  9. Innsbruck-Zell am Ziller

  10. Zell am Ziller-Zell am See

  11. Zell am See 

  12. Zell am See-Pffarwerfen 

  13. Pffarwerfen-Tuttmoning

  14. Tuttmonig-Passau

  15. Passau-Linz

  16. Linz-Melk

  17. Melk-Wien

  18. Wien

  19. Wien

  20. Wien

  21. Wien

  22. Wien-København

  

[FORRIGE]  [NÆSTE]

 

Rejsebrev 11

 

Søndag  31.01.11

Endelig en fridag. Ikke at jeg har savnet det, men måske trængt til den. Er oppe lidt over 7. Der er en larmende vej lige udenfor. Dejligt bad og morgenmad. Svenskerne var vist gået i byen i går, jeg har ikke hørt dem siden. Vejret ser godt ud, lidt blå himmel. Jeg er lidt for længe om at komme i tanker om, at jeg skal vaske, men der er stadig én maskine ledig. Bunken var lagt klar, men vaskepulver? Ahh... der er en lille forretning med hvad man har brug for? Ganske rigtigt, en lille (meget lille) pakke Persil for 3€90, den tager jeg. Når at få beslaglagt maskinen og i med tøjet.


Zell am See set fra campingpladsen Vaskedag


Da jeg kommer tilbage til teltet, kommer faderen fra i går og spørger, om jeg har lyst til en tår kaffe? Han tilbyder mig sin stol og sidder selv på køleboksen. Han er vel i 50'erne og arbejder på Storebæltsforbindelsen. Datteren er sød og snusfornuftig og en 9-10 år. Vi har det vældig hyggeligt til de vil i vandet og jeg skal finde min tørresnor. Jeg finder aldrig snoren, men klarer mig med mine barduner, jeg ellers aldrig bruger. Alt kommer ud i solen selv inderteltet. Nu er alt igen på plads og trods spredte skyer er solen der hele tiden.
Snakker lidt med nogle danskere, der skal hjem i morgen efter 8 uger forskellige steder. Jeg får et vandrekort over området, der ellers var smidt ud. Jeg kunne også have arvet Jordens Søjler, men de var for tunge at køre med.
Mine cykelhandsker er og bliver væk. Jeg havde troet, at når alt blev tømt, ville de dukke op, men nej. De var da også godt slidte.... Og min ene pedal er knækket. Jeg syntes nok den føltes så underlig fra tid til anden. Det er yderbøjlen der er knækket i det ene hjørne. Mon ikke jeg når Wien alligevel?
En times Wi-Fi koster 2€, det skal vente til i morgen før jeg kører.
Jeg snakkede også lidt med svenskerne. Hellere holde sig gode venner med folk. De er søde nok, de to ligner store lidt klumpede drenge - og så har de købt sig nogle tyrolerhatte...
Nu vil jeg i vandet, hvad skulle jeg ellers slæbe badebukser med for? Martin (det ved jeg nu) og Josefine er der, så jeg kan efterlade styrtasken med formuen og kameraet i sikre hænder. Bunden er ikke så lækker, men hvad, vandet er fint nok og ikke så koldt.
 


Josefine Byliv i Zell am See

 

Dagen går og jeg kommer ikke nogen steder. Gross Glockner Hochalpenstrasse som jeg havde overvejet hjemmefra er ude af billedet. Det er vist over 2000 højdemeter. Jeg har brug for hvile - ikke anstrengelse. Men en anden gang...
Snakker med endnu et hold danskere, som er kommet her på motorcykel - med påhængsvogn! Det har jeg ikke set før.

Det rene tøj ligger nu pænt foldet sammen. Jeg er snart klar til at drage videre. Pedalen er knækket, fordi en af de 4 skruer, der holder rammen er forsvundet, så under de omstændigheder har den ikke kunnet holde til mit tråd op ad bjerget. Jeg havde nogle skruer med, ganske vist med et andet hoved, diameteren er god nok, men gevindet er ikke det samme. Måske kan jeg finde en erstatning her et sted?

Her til aften er jeg kørt ind til byen. Den er ret hurtigt overset. Det mest fremtrædende er Grand Hotel, der afbryder søpromenaden - der må man gå udenom.
Jeg finder en italiensk restaurant (hverken kokken eller ejeren er italienere erfarer jeg siden), som har Pizza Siciliana, som er en variant af Pizza Napoli. I dette tilfælde med hvidløg, oliven og ansjoser. Jeg får afsløret hemmeligheden med de mange muslimer. Alle danskerne har snakket om dem. Har du set alle de tildækkede muslimske kvinder? Hos mange er øjnene knap synlige! Og det havde jeg faktisk. Den første oppe ved Krimml Wasserfall. Da tænkte jeg, at det da var dejligt at se, at den slags også tog på ferie. Jeg kan huske, at hun tog billeder med sin mobiltelefon. Senere så jeg flere på vej gennem byen.
Men at så mange skulle være her på ferie, mener danskerne ikke kan være tilfældet. Men det er det i følge servitricen. De fleste kommer vist fra Dubai og er på bryllupsrejse. De kan vist godt lide det kølige klima og regnen. Ja, vi vil vel alle gerne se noget andet i vores ferie...

 


Grand Hotel har deres EGEN strandpromenade Mine danske venner Martin og Josefine


Da jeg kommer tilbage til teltet er Martin og Josefine ved at skulle spille casino. Vi skal lige have et prøve spil. Det tager tid så det bliver kun til det ene. Jeg vinder kortene men taber på point.

ca. 10 km

[FORRIGE]  [NÆSTE]