Zillertal - og den smalsporede jernbane


   [HOME]

  1. København-Alpirsbach

  2. Alpirsbach

  3. Alpirsbach

  4. Alpirsbach-Tuttlingen

  5. Tuttlingen-Lindau

  6. Lindau-Feldkirch(A)

  7. Feldkirch-Landeck

  8. Landeck-Innsbruck

  9. Innsbruck-Zell am Ziller

  10. Zell am Ziller-Zell am See

  11. Zell am See 

  12. Zell am See-Pffarwerfen 

  13. Pffarwerfen-Tuttmoning

  14. Tuttmonig-Passau

  15. Passau-Linz

  16. Linz-Melk

  17. Melk-Wien

  18. Wien

  19. Wien

  20. Wien

  21. Wien

  22. Wien-København

  

[FORRIGE]  [NÆSTE]

 

Rejsebrev 9

 

Fredag  29.07.11

Klokken er 6 og jeg er vågen. Vi ligger højt, så selv om der er langt til motorvejen, høres den tydeligt. Og morgentrafikken er for længst i gang. Og lufthavnen ligger også her. Men jeg har sovet godt. Glæder mig til badet, jeg nåede det ikke i går.
Jeg tager afsked med franskmændene. Måske ses vi igen, de skal også op over Gerlospasset til Zell am See, hvor de måske vil være nogle dage, men vejret...
Nabodamen er så venlig at fortælle mig, at det først bliver bedre på mandag, jeg har ikke selv villet se efter.


Morgen på campingpladsen Innsbruck


I Innsbruck står jeg og kigger på kortet, jeg tog på campingpladsen. En ældre venlig østriger kommer for at hjælpe og ender med at give mig nogle drops - zucker, gut. Lidt efter er der en lyshåret pige, der smiler til mig som om hun kender mig, jamen er det ikke... jo minsandten, det går op for mig, at det ER den ungarske pige fra vandrehjemmet i Feldkirch. Hun sov ved siden af mig og vækkede mig flere gange - altså ikke med vilje - når hun var oppe for at brække sig. Ja, det fik jeg først at vide morgenen efter. Hun har da heldigvis fået det bedre. Skal tilbage til Budapest i morgen. Verden er nogen gange lille. Vi snakker nogen tid og ønsker hinanden god rejse.
Jeg er lige en afstikker inde i turisthelvedet for at se, hvad Innsbruck kan byde på. Der er charmerende i centrum, men uhyggeligt mange mennesker.


Innsbruck centrum... ...det er et turistmekka


Så kører jeg ud langs floden og hurtigt dukker skiltene med: Innradweg op. Jeg skal foreløbig 45-50 km mod Kufstein. Ad en vedligeholdt gammel overdækket træbro bliver jeg ført over på den anden side, hvor jeg længe kører i ensomhed. Der lugter frodigt. Ingen bænke - jeg kunne ellers godt bruge én, men må stå og spise et Linzen-stück mens jeg skriver.
Når de snakker om, at det skal blive bedre på mandag, er det nok mest temperaturen, det drejer sig om. Solen titter i hvert fald frem her i dalen og det er perfekt cykelvejr, luften er kølig.
Jeg sidder under motorvejen på en skrå kant. Foran stikker en kantsten op i 10 cm's højde og minder mig om den kinesiske mur. Der patruljeres af soldater på den. Myrer forstås. De kommer vandrende fra begge sider. Ind imellem er der to, der mødes og tilsyneladende udveksler informationer. De forsvinder i begge retninger, gad vide hvad meningen er?
Jeg kørte herind for at spise frokost. Det gav sig til at regne, og så passede det jo fint. Nu skinner solen og jeg har fulgt myrerne. Hele vejen - 30 m - under motorvejen går de på muren. De er ved at grave bo på sydsiden. På nordsiden er der nærmest sump, hvor muren ender. Men den er vist opstået på grund af regnen, så de er nok ved at flytte?


Meget charmerende træbro... man må trække cyklen... Mit ansigt i spejlet...


Jeg kommer til at køre 50 km langs Inn floden, før jeg skal dreje. Her i Østrig er dalene på nogen måder vigtigere end byerne for at finde vej. Bare man kører op i den rigtige dal, skal det nok gå, men jeg har glemt hvad den hedder. Stationsforstanderen nævnte den. Men jeg genkender navnet, da jeg ser det: Zillertal. Jeg er netop kommet over på den rigtige (syd) side af floden, bjerget går lodret op på højre side, og bilerne forsvinder ad en bro over mig ind i bjerget. Hvortil mon?
Straks jeg runder hjørnet, ser jeg den smalsporede bane, han fortalte om. Hjørnet rejser sig et par hundrede meter over os som en forvokset kindtand. Øverst ligger der naturligvis et mindre slot. Solen skinner, det er køligt, jeg forlanger ikke mere.
Man kan få sin cykel med toget...


Damptog på den  smalsporede jernbane Zell am Ziller

 

Omsider fandt jeg cykelvejen. Efter at bilerne der var kørt IND i bjerget også kom ud og min vej blev forenet med den blev det helt ulideligt. Desværre skal en stor del nok op over Gerlos passet sammen med mig. Dalen ender i hvert fald et sted længere fremme.

Jeg fandt længere ind mod midten af dalen, men måtte køre i den forkerte retning. Der gik nogle børn ovre på en sti, så jeg kørte resolut over marken for at finde ud af, at stien gik langs en kanal, man ikke kunne komme over. Oppe i enden var der dog en bro. Hvor skulle drengene ellers være kommet fra? Nu måtte jeg igen køre tilbage. Jeg kunne se cyklister ude i marken bag husene, men hvor skulle jeg komme derud? Nå, det lykkedes og jeg er ved godt mod omend lidt brugt. 60 km indtil nu 16.30

Jeg er ved at køre forkert til sidst. Når man ikke kører på motortrafikvejen er skiltningen ikke helt den samme. På vej ud af Zell am Ziller, hvor jeg lige kørte til stationen for at tanke vand og lave mig en kop cappucino til den nyindkøbte rabarber-und kirschenkuchen spørger jeg og skal tilbage til byen. Klokken er 18.30 og det blæser pludselig op, det bliver regn.
Jeg afventer lige situationen her under tourismus verband's fine halvtag.

Klokken er 20.05 og jeg sidder i teltet og skriver. Jeg ventede en times tid. Det er svært med vejret i bjerge. Det blæste op gennem dalen, men det var som om opklaringen kom fra den anden side.
Da jeg kørte hen for at se på "opkørslen" mod Gerlos, kom jeg forbi en campingplads i byen. Man har lov til at være heldig. Da jeg havde kigget på vejen i 10 sek. var jeg ikke i tvivl og kørte tilbage og fik en plads til 10€, viel zu billich, sagde han.

Det begyndte at regne igen så snart jeg begyndte på opslagningen, men jeg nåede i hus, før det rigtig brød løs. Nu sidder jeg bare og glæder mig over at jeg nåede det. Jeg skal lave Mediterrane Gemüsepfanne. Jeg er havnet i hollænderlejren, det så jeg først bagefter. Hold da op hvor de knævrer i det store fortelt overfor.

 

[FORRIGE]  [NÆSTE]