Til Passau med egen guide


   [HOME]

  1. København-Alpirsbach

  2. Alpirsbach

  3. Alpirsbach

  4. Alpirsbach-Tuttlingen

  5. Tuttlingen-Lindau

  6. Lindau-Feldkirch(A)

  7. Feldkirch-Landeck

  8. Landeck-Innsbruck

  9. Innsbruck-Zell am Ziller

  10. Zell am Ziller-Zell am See

  11. Zell am See 

  12. Zell am See-Pffarwerfen 

  13. Pffarwerfen-Tuttmoning

  14. Tuttmoning-Passau

  15. Passau-Linz

  16. Linz-Melk

  17. Melk-Wien

  18. Wien

  19. Wien

  20. Wien

  21. Wien

  22. Wien-København

  

[FORRIGE] [NÆSTE]

 

Rejsebrev 14

 

Onsdag   03.08.11

Der skal komme to stigninger på strækningen til Passau. Den første går lige på - og hårdt. I følge miniaturegrafen i folderen overgås den kun af Schwarzach stigningen i stejlhed. Det passer, men op kommer jeg. Der holder en vældig masse biler på en mark, hvad mon der sker? Verdensmesterskab for islandske heste, hvad det så end går ud på? Ser man det. Der er også danskere med.
Nu skal der formodentlig komme en lang nedkørsel til Ach, som i hvert fald har efternavnet "an der Salzach", så den ligger vel ved floden? Og så tager vi fat på den afsluttende mindre stigning?
Der viser sig nu at være 3 opstigninger i dag. Den midterste var nok ikke så mange højdemeter, som de andre?
Jeg kører meget på små fine asfaltveje gennem mørk skov. Meget mørk når man kommer ude fra markerne med sine solbriller på.

Nu sidder jeg og spiser ved floden. Det er ganske vist en anden flod - eller nej, det er det egentlig ikke. Er de forvirret? Det var jeg. Jeg skulle komme til Braunau an Inn, hvad der jo passede med, at jeg kørte op fra Salzach for at komme ned til en ny. Men Inn burde ligge til venstre for Salzach...
Det gjorde den så også, men Salzach er ophørt med at eksistere, da den løb ud i Inn. Den donerer ganske vist stadig vand til fællesskabet, men navnet er væk.
 


Langs floden - det er stadig Salzach... ...men her løber den ud i Inn

 

Jeg sidder altså og ser ud på Inn og mærker en brise afkøle mig, hvad der godt kan behøves for det er endnu en varm sommerdag. Her er vidunderligt. For en gangs skyld ingen larmende hoved-eller motorvej. Intet skramlende tog. Før var der den fjerne lyd af en kirkeklokke, og et fly passerede højt oppe.
Her er øde. I de 20 min jeg har siddet her, har der passeret 4 cyklister. Vejen går oppe på diget, det er bare 2 grusspor med græs i midten.

Dagen går, jeg kører mest diget langs Inn, nogle gange nede bag det. Afløst af togter over majsmarker og gennem skov.
I en by spørger jeg mig frem til et Penny Markt og får provianteret. De har kun Ritter Sport i gigantstørrelse og variationerne på Ritterområdet er små i Østrig: marcipan, vollnuss og nougat. Denne gang er der yougurt, den tager jeg.

I starten er det småt med trafikken, men efterhånden bliver den livligere. Nogle gange finder jeg nogle at holde hjul på - lidt diskret. Sætter som delmål at skulle have kaffe og kage i Obernberg, hvor meteret skal stå på 74 km.
Standser kort før ved et fugletårn. Jeg har jo købt en billig kikkert. Der er en morsom vadefugl, der spæner rundt efter noget jeg ikke kan se. Det er en hel dans, den opfører. I øvrigt har kikkerten kromatisk fejl. Der er regnbue i det helt hvide.
Glenten eller hvad det nu er for én er ikke afbildet på tavlen, så hvad det er for én, finder jeg ikke ud af. Ligner en rød glente.
 


Alene på floden På konditorei i en farvestrålende by


I Obernberg finder jeg ét konditori, hvor de oven i købet har tilbud på cappucino og tærte.

Allerede på dette tidspunkt trækker det sammen mod syd. Der er en vejrskifte på vej, som man har forudsagt - desværre.

Der kommer nogle stigninger til områder, hvor der ikke behøves diger, og cykelvejen fortsætter med at sno sig gennem landskabet. Da jeg kommer til Schäding forventer jeg et skilt med: Passau 5 km, men desværre: Passau 15 km. Én gang må jeg skubbe cyklen op - og det er svært nok. Der er to forhindringer på bakken, nok for at man ikke skal rulle hele vejen ned, det ville give for høj fart.

 


Cykelstien oppe på plateau'et Passau set fra Donau's venstre bred


Da jeg nærmer mig udser jeg mig en ældre mand på cykel, for at spørge efter en campingplads. For sæt nu jeg passerede den ved en fejl... Er han herfra? Ja, da. Og kort efter kører vi og snakker - han skal nok vise mig vejen, han kommer alligevel forbi.
Da vi kommer til byen, kører han forrest, og jeg har bare at følge. Da han vender sig, og jeg synes, han siger: pissoir, må jeg sige "Bitte?" Men det ER det han siger. Han skal lige af og lade vandet. Bare vent et øjeblik.

Mit første indtryk af Passau er overvældende. Hvad havde jeg ventet? Ingenting. Bare en by ved Donau. Den er charmerende, med gamle huse, smalle gader og et væld af kirker og broer. Der er vel egentlig 4 dele adskilt af floderne Inn, Donau og Ilz. For at komme til campingpladsen, skal vi først krydse Inn, så Donau og sidst Ilz.

Alt det ved jeg først nu. Dengang havde jeg nok at gøre med at følge efter.
Han mindede i statur lidt om min nye ven Hans, men var nok endnu ældre. Gammel nok til hensynsløst at kigge efter hver en kvinde vi kom forbi. Det var så jeg blev helt flov.

På pladsen kommer der en tysker fra Berlin lige efter mig. Også med cykel og telt.

Jeg tager cyklen og kører over et par broer. Ved ikke helt om jeg befinder mig på en ø eller hvad? Men jeg tror det er floden Inn der foran mig, så jeg spørger en kvinde for at være sikker. Hun ved det ikke - mener det er Donau. Undskylder sig med at hun kun har boet her i 3 år... En mand der fisker ved besked og jeg går videre ud ad stien til "hjørnet", hvor Inn og Donau mødes. Unge mennesker mødes her for at snakke eller spise og dele en flaske vin....

116.81 km (121.77 km)
17.0 km/t
49.4 km/t
6:51:03 tim

 

[FORRIGE] [NÆSTE]