Møde med en tysk australier i Feldkirch


   [HOME]

  1. København-Alpirsbach

  2. Alpirsbach

  3. Alpirsbach

  4. Alpirsbach-Tuttlingen

  5. Tuttlingen-Lindau

  6. Lindau-Feldkirch(A)

  7. Feldkirch-Landeck

  8. Landeck-Innsbruck

  9. Innsbruck-Zell am Ziller

  10. Zell am Ziller-Zell am See

  11. Zell am See 

  12. Zell am See-Pffarwerfen 

  13. Pffarwerfen-Tuttmoning

  14. Tuttmonig-Passau

  15. Passau-Linz

  16. Linz-Melk

  17. Melk-Wien

  18. Wien

  19. Wien

  20. Wien

  21. Wien

  22. Wien-København

  

[FORRIGE]  [NÆSTE]

 

Rejsebrev 6

 

Tirsdag  26.07.11

Præcis kl.6 kommer skraldemændene. Det lyder i hvert fald sådan. Det er lyst. Det er vist på tide at stå op.
I løbet af en times tid er jeg klar til morgenmaden og en halv time efter til at pakke og nu kl.8 ligger alle tasker klar inden i teltet, men solen har endnu ikke nået teltet. Ja, det går ikke stærkt for den gamle. Osten (Chaumes) er nu pakket i sin egen tilbundne pose!
Da jeg stod ud og så på den ekstra bardun, stod den stramt og fint som i går???
Der HAR altså været noget. En ræv måske? Her ved alt affaldet. Den var noget klodset, kan ræve ikke se i mørke?

Jeg venter helt til kl.9 på at solen skal nå teltet. Det har nu for lange udsigter, da det endelig sker, så det er stadig vådt. Måske jeg kan slå det op i løbet af dagen?


Anden teltplads bag affaldspladsen Udsigt mod Østrig


Jeg kører tilbage til jernbanestationen for at blive vasket. De sædvanlige 50 cent. Det er nu stort og upersonligt her. Der skulle også være en i-net café i nærheden i følge damen i restauranten i går. Kan ikke lige se den. Finder den efter at have spurgt i tourist informationen. For 5€ kan man få drikkevarer efter eget valg og frit Wi-Fi. Til gengæld er priserne selvfølgelig højere. Jeg får en stor cappucino og en vand med brus. Kan ikke få noget for den euro, der er tilbage. Helt up to date kan jeg ikke komme, for jeg har kun det seneste i håndskreven form. Håber på vandrehjemmet i Feldkirch både til at få maskinen ladet op og skrevet ind.

Jeg er i Østrig! Ingen kontrol men på den østrigske side står bygningen endnu. Har købt et passende kort, der gælder helt til Innsbruck, så nu skal der skiftes. Igen!
Solen, der begyndte gennem et tyndt skylag, er nu brudt helt igennem. Der er spredte skyer. Bjergene ser lidt foruroligende ud allerede.
Jeg spørger en mand med en hund, der ser lokal ud - også manden - hvordan jeg bedst kører til Feldkirch? Det har han en masse at sige om. Han viser, hvilken vej han mener er den smukkeste. Den tager jeg.


Udsigter... ...i Østrig

 

Det holder aldrig helt op med at være bymæssig bebyggelse, den ene by afløser bare den anden. Jeg har skullet tisse lige siden jeg kom ind i Østrig... Endelig er der et sted ved nogle træer ved banen, hvor det er LIDT diskret. Nu mangler det bare at toget kommer...

Da jeg endelig kommer til den grønne vej, har jeg glemt alt om den. Jeg undrer mig over, at krydse motorvejen og ser fadæsen. Det gør nu ikke det mindste. Jeg er træt. Jeg vil bare til Feldkirch - så hurtigt som muligt.
Kommer forbi et udskænkningssted og køber en kop kaffe. Det var sandelig ikke meget man får for 2€! Jeg er nok rigtig kommet til Østrig. En mand ved et af bordene siger noget til mig. Bitte? Hans gentagelse hjælper ikke meget. Jeg forstår INTET. Jeg kan regne ud at det har med min umådelige oppakning at gøre, men ordene....
I følge kortet skulle der være 12 km tilbage... De spiller Dr. Hook med violiner og det hele: "Love you a little bit more" Det er ikke sådan jeg har det med Østrig lige nu.

Jeg sætter fart på, det er lige ved at være for meget, jeg når at køre forbi skiltet, men ser det dog: Jugendherberge. Allerede. Her på den rigtige side af Feldkirch. Et fortryllende stort gammelt hus på den anden side af vejen...

Der er kun plads i dormitory, hvad jeg nu også har tænkt mig. 18€ inkl. morgenmad, det var som jeg så det på nettet, og det er faktisk billigere end normalt i Tyskland.
Det er et 10-sengs værelse. Som i gamle dage. Der ligger en ældre mand på ryggen på en seng som den eneste. Jeg tror han sover. Så åbner han munden, og vi snakker noget retning af de næste 6 timer. Han er også på cykel og er kommet over Arlberg fra den anden side i dag. Det glæder mig - så er det nok også muligt for mig. Han er australier, dog født i Tyskland i '38 så han kan huske, da de allierede kom. Han udvandrede vist som 18-årig. Vi snakker krig, udryddelseslejre, politik, cykelture og ALT muligt andet. Vi er helt på bølgelængde. Jeg tror aldrig før jeg har snakket med en langturscyklist på "vores" alder.


Jugendherberg'et i Feldkirch Hans med indbygget spejl i hjælmen


Nu er den 23 - godnat

52.24 km
15.4 km/t
31.5 km/t
3:23.01 tim

 

[FORRIGE]  [NÆSTE]