På besøg hos en stationsforstander- og kortspil på fransk


   [HOME]

  1. København-Alpirsbach

  2. Alpirsbach

  3. Alpirsbach

  4. Alpirsbach-Tuttlingen

  5. Tuttlingen-Lindau

  6. Lindau-Feldkirch(A)

  7. Feldkirch-Landeck

  8. Landeck-Innsbruck

  9. Innsbruck-Zell am Ziller

  10. Zell am Ziller-Zell am See

  11. Zell am See 

  12. Zell am See-Pffarwerfen 

  13. Pffarwerfen-Tuttmonig

  14. Tuttmonig-Passau

  15. Passau-Linz

  16. Linz-Melk

  17. Melk-Wien

  18. Wien

  19. Wien

  20. Wien

  21. Wien

  22. Wien-København

  

[FORRIGE]  [NÆSTE]

 

Rejsebrev 8

 

Torsdag  28.07.11

Det er ikke nogen yndig morgen. Jeg er glad for, at jeg ikke kan se mig selv. Jeg må se ret brugt ud. På et tidspunkt i nat hørte regnen op - men den begyndte igen. Nu er den dog standset, det er kun spredte dryp fra træerne, der rammer teltet. Jeg har ikke lyst til at se ud. Der ligger ellers et meget smukt slot på en høj klippe lige fremme. Desværre distraherer larmen fra motorvejen.
 


Morgen i Landeck for cykel... ...og bagage


Markus ringer. Markus og Berni bor i Wien, hvor rejsen skal ende. Dem kender jeg fra min sidste tur til Kina, hvor vi mødtes i Lijiang og var på en to-dages trekking tur i Tiger Leaping Gorge sammen. De har fået en dreng i mellemtiden. En dreng som formodentlig er undfanget i Kina. Han har i hvert fald fået mellemnavnet Tian (Himmel).
Jeg siger, at alt går efter planen.

Det begynder hurtigt at regne. Støvregn der tager til og tager af. På et tidspunkt dukker der en cykelvej op. Der har været tilløb til cykelsti flere gange, men de er hver gang pludselig ophørt, og jeg har måttet trække cyklen op ad skrænten. Denne er autoriseret - Innradweg - fører til Innsbruck.

Regnen siler nærmest ned det sidste stykke til Imst, hvor jernbanestationen skal være mit første mål.
Bliver vasket, får sat regnovertrækkene på cykeltaskerne og sætter mig ind i caféen og får en cappucino og en ostebolle. Efter Tyskland er det lidt svært at vænne sig til østrigske priser. 2€30 for cappucino. 1€30 for ostebollen. Men benzinen er billigere!

På perronen står der én og taler i telefon. I Voralberg forstår man intet for Arlbergpasset har gennem tiderne udgjort en fysisk adskillelse af østrigerne, der har givet sig disse sproglige udslag. Men nu er jeg kommet over på den anden side, og alligevel forstår jeg intet? Det er først 3. gang jeg er i nærheden af ham, det går op for mig, at han taler arabisk...
 

Standser ved en Spar i Silz. Jeg er for langsom, den har nået at blive 2 minutter over 12 og de lukker mellem 12 og 15! Det må jeg lige lære.

Spise skal man jo så indkøb eller ej kører jeg hen til stationen i den næste by: Stams. Der er desværre kun én bænk på denne side og den er ikke overdækket, men så må jeg jo nøjes med den. Da jeg har parkeret kommer stationsforstanderen ud og hilser. Grüss Gott som man siger her. Jeg kan forstå ham, da han spørger til cyklen og inden længe er jeg inde og låne en bedre skærekniv og jeg ser også mit snit til at få ham til at koge noget vand til mit cappucinopulver. Det er trods alt lettere end at hive alt kogegrejet frem.
Hver gang der kommer et tog skal han hen og have kasketten på og ud og stå foran døren. Han spørger, om han må tage et billede af mig og cyklen. Til gengæld får jeg et af ham - med kasket.
 


Stationsforstanderen i Stams Cykel i regntøj


Det er et hyggeligt ophold. Mens det stadig småregner udenfor viser han mig stationstavlerne. Han har to stationer under sig. Den anden er automatisk, men man kan slå automatikken fra. Han har i øvrigt kørt på cykel over Brenner passet. Med kun 5 gear!

Det bliver en sej omgang videre. Jeg tror hele tiden, at nu må Innsbruck da dukke op, men det sker ikke. Jeg skal først igennem et nyt kraftigere regnvejr.

Der er et skilt om camping længere fremme, men det er mens jeg er på selve hovedvejen. På det sidste stykke er der cykelsti, så jeg kører selvfølgelig forbi. En venlig herre, der har arbejdet på Royal Hotel i København, i Helsinki, Tokyo og Singapore, siger jeg kan følges med ham, han skal alligevel den vej.

Da jeg spørger efter prisen for en cykel, et telt og en person er den chokerende 20€ (dog 25€ for mobile homes). Jeg spørger om der så er strøm og internet? Ja, naturligvis. Så bliver jeg her!

Ud over badefaciliteter er der køkken og spisestue ovenpå. Dér kommer jeg i snak med en sød fransk familie bestående af far, mor, 12-årig datter og en dreng, der erlidt yngre. Vi spiser sammen, og de tilbyder mig af deres - jeg har ikke noget at tilbyde. man kan ikke tilbyde franskmænd intetsigende indpakkede osteskiver!

Bagefter spiller vi kort. Med tarotkort. Sådan et spil har jeg aldrig set før. Ud over de normale kort er der en ekstra serie af trumfer og ét jeg ikke kan huske, hvad hedder. Det er temmelig anderledes end de kortspil jeg ellers kender, med elementer af Casino, 500 og Bridge.
Alle de andre sidder bare i deres mobile homes siger de - og det er rigtigt. Campinglivet har sandelig ændret sig de seneste år. Man tager sådan set boligen med sig, når man tager på ferie. Så behøver man ikke at udsætte sig selv for så mange forandringer.

Her ved sengetid regner det igen stille og roligt.

73.20 km
17.2 km/t
48.8 km/t
4:14:35 tim

 

[FORRIGE]  [NÆSTE]