Ziel erreicht! 1278 km til Wien er tilbagelagt


   [HOME]

  1. København-Alpirsbach

  2. Alpirsbach

  3. Alpirsbach

  4. Alpirsbach-Tuttlingen

  5. Tuttlingen-Lindau

  6. Lindau-Feldkirch(A)

  7. Feldkirch-Landeck

  8. Landeck-Innsbruck

  9. Innsbruck-Zell am Ziller

  10. Zell am Ziller-Zell am See

  11. Zell am See 

  12. Zell am See-Pffarwerfen 

  13. Pffarwerfen-Tuttmoning

  14. Tuttmoning-Passau

  15. Passau-Linz

  16. Linz-Melk

  17. Melk-Wien

  18. Wien

  19. Wien

  20. Wien

  21. Wien

  22. Wien-København

  

[FORRIGE] [NÆSTE]

 

Rejsebrev 17

 

Lørdag  06.08.11

Vejret ser bare gråt ud. Som ud af ingenting begynder det at regne straks jeg har været ovre at sætte mine linser i.
I løbet af et kvarter holder det lige så pludseligt op.
Skal man begå sig i Tyskland skal man have styr på floderne. Min nye tyske ven, der ligger her ved siden af, er fra Minden. An der Weser, siger han opklarende.Og hvordan er det så lige med Elben, Oder, Weser, Main, Rhinen og Donau for nu lige at nævne dem jeg kan komme i tanker om og ikke helt ved hvor løber, bortset fra Rhinen og Donau. Han er ellers ret tavs. Direkte adspurgt indrømmer han, at han er på vej til Istanbul. Ah, du auch, siger jeg. Nå så bagermesteren og hans ven er også på vej dertil, siger han overrasket.
Klokken er 8.10 og jeg er klar. Det skulle blive 30 grader i følge tyskeren, så det er bare om at komme af sted mens det er køligt.

Det er en kort opstigning til broen over til venstre bred - desværre. Jeg har sikkert sagt det mange gange, men denne er den værste stigning. Måske fordi det er fra morgenstunden. Lungerne hænger mig ud af halsen det sidste stykke - men op kommer jeg.
Kører et godt stykke med en tysker fra München, der snakker godt engelsk. Han drømmer om at køre Passau-Wien i ét stykke. Nåede denne gang kun til Melk. Folk har skøre drømme, men det skal man da ha' ikke?
 


Beyer's kaffeerosterei. Klasse! Krems. Den unge mand til venstre er Eberhard - den tavse


Han standser ved en kirke, og jeg kører videre. Møder min tavse ven igen i Krems. Der er et sted lidt fremme, hvor de har super kaffe, fortæller han. Rister selv, man kan få hvad man vil have. Det prøver jeg - etiopisk. Vidunderlig. Manden har haft butikken i 60 år og er selv 80, hvis ellers jeg har forstået hans tyske korrekt. Men han gør sig umage, når han snakker til mig, kan jeg høre. Af det hen siger til de lokale forstår jeg ikke meget. Han skulle lære russisk i skolen efter krigen, området var under russerne - det vidste jeg ikke. Han husker tilsyneladende ikke hvornår de forsvandt. Min tavse ven kommer forbi, og ser at jeg sidder der, min cykel - let at kende på den rodede oppakning - står jo udenfor. Senere er han der igen og er blevet mere åbenmundet. Han har jo været af sted en uges tid fra Minden (an der Weser) og trænger vel til at snakke. Det er fint nok, i tempo passer vi fint sammen.

Så vi følges fra Krems og videre frem. Vi holder en pause et sted, hvor Feuerwehr laver Ziller konkurrence på floden. Zille er et østrigsk ord for båd, de nærmere krav til denne type kender jeg ikke, men der findes også motor ziller. Han er henne og finde noget kraut i en bod. Senere laver vi et coffee break et andet sted. På det tidspunkt er han begyndt at gå mig lidt på nerverne, eller rettere: det er anstrengende at skulle lytte til hans hurtige tysk hele tiden. Det siger jeg til ham, men det siver ikke ind. Han snakker videre.
 


Tilskuerne... ...og kombatanterne

 

Efterhånden kan jeg se, at jeg skal til at skynde mig, hvis jeg skal være fremme ved Markus og Berni kl.18. Ganske vist får jeg en sms om at dørklokken ikke virker, så jeg skal ringe når jeg er der, hvad der giver mig lejlighed til at justere tiden til 18.30. Men også det bliver hurtigt for tidligt.

Endelig kommer vi til et punkt, hvor vi må tage afsked. Han skal videre langs Donau til campingpladsen, og jeg skal ind til et sted bag centrum, Gablenzgasse. Vi får taget afsked på behørig vis.

Jeg spørger den første den bedste efter Gablenzgasse. Ganske vist har jeg et kort over Wien med, men på cykel i en fremmed hovedstad? Man kan ikke få hjælp nok. Og jeg er heldig - eller har jeg blot endnu engang foretaget den helt rigtige vurdering? En sportstrænet mand på MTB på 35-45 år. Jo, han ved det, han skal ikke HELT så langt selv, men jeg kan bare følge ham. Jeg halser efter, men mærker hvordan disse uger på cyklen har givet mig uanede kræfter. Han spørger hvor gammel jeg er, og tvivler på svaret. Det gør jeg også selv.

Jeg siger mange tak og giver ham hånden, da vi må skilles, men da ved jeg allerede, at Wien er delt op i "bezirge" og at Ganzlergasse er i 16. og 15. bezirg. Jeg skal bare følge u-bahn fra 18. hvor vi er nu, gennem 17. til 16. hvor den på et tidspunkt kommer på højre side. Og bezirg nummeret står på gadeskiltene. Det går perfekt, men der er længere end jeg ville have troet, men endelig kommer jeg til 16. Og endelig til en gade uden navn. Jeg spørger omkringstående om ikke dette er Ganzlergasse? Jo! Desværre er den ensrettet den anden vej så jeg må køre på fortovet hele vejen til nr.33. Ankommer 18.35. I did it! Ziel erreicht! Markus ich bin hier. Ganzlergasse 33! Og Markus kommer ned med den lille på armen. Dejligt at se dem!


Den nytilkomne - Maximillian124.22 km
17.6 km/t
33.2 km/t
7:02:52 tim

 

[FORRIGE] [NÆSTE]